ÖDP'ye imam hatipli başkan

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 21 Haziran 2009 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖDP 6. Olağan Kurultayı'na tek adayla gidiyor

ANKARA - Ufuk Uras'ın istifasıyla Meclis'te temsil edilmeyen ÖDP'nin 6'ıncı Büyük Kongresi bugün yapılacak. Delegelerin katılımıyla genel başkan adayının belirlendiği konferans ise dün gerçekleştirildi.

Ahmet Taner Kışları Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Hayri Kozanoğlu, ?14 yılı geride bırakan ÖDP, her zaman geleceğe ve devrime inandı. ÖDP nerede ezilen ve dışlananın çığlığı varsa her zaman oraya koşmuştur? dedi.

ÖDP'nin farklı mücadele anlayışının kitlelerle bütünleşmesi gerektiğini belirten Kozanoğlu, Türkiye'deki siyasetin toplumsal taleplerden ve sorunlardan uzaklaştığına dikkat çekti. Türkiye'deki en öncelikli çözüm bekleyen sorunu, ?Kürt sorunu? olarak gördüğünü ifade eden Kozanoğlu, herkesin kimliğini ifade ederek bir arada yaşabilmesinin önemine değindi.

ÖDP Genel Kurulu'nda, MYK üyesi Alper Taş, tek aday oldu. MYK 'nın da tek liste halinde gireceği seçimler bugün yapılacak. Rize Pazarlı olan Taş, Lise 2'ye kadar kadar Pazar İmam Hatip Lisesi'nde okuduğu için sosyalistler arasında 'imam hatipli devrimci' olarak tanınıyor. ÖDP İstanbul il başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı da yapan Taş, 2007 yılındaki beşinci kongrede genel başkan adayı olmuş, ancak Ufuk Uras karşısında kaybetmişti. 42 yaşındaki Taş, İÜ İletişim Fakültesi mezunu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber