22 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2009 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Seikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan ve beraberindeki heyetle Çankaya Köşkü'nde görüşecek.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da konuk Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile makamında bir araya gelecek.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fatih Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Talip Alp ve beraberindeki heyet ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan Rusya'da...

-Toptan ve beraberindeki heyet, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Boris Grizlo başkanlığındaki heyetler arası görüşmeye katılacak, Novo Deviçi mezarlığında Şair Nazım Hikmet'in mezarını ziyaret edecek.

-Toptan daha sonra, Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Sergey Mironov ile baş başa görüşecek, ardından heyetler arası görüşmelere geçilecek.

- Mironov, Toptan ve beraberindeki heyete öğle yemeği verecek.

4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda AB büyükelçilerine yemek verecek.

5- AK Parti MYK toplantısı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında genel merkezde yapılacak.

6- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rixos Ankara Oteli'nde Foto Muhabirleri Derneğince düzenlenecek ödül törenine katılacak.

- Törene, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katılacak.

7- Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İstanbul'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen "İpek Yolu-2009 General/Amiral Semineri"nin açılışında konuşacak.

8- Basın Kartı Komisyonu, Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek başkanlığında ilk defa ve sürekli basın kartı alacak gazetecilerin durumlarını görüşmek üzere Ankara'da toplanacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melek ve beraberindeki komisyon üyelerini, Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

9- Devlet Bakanı Faruk Çelik'in AA'ya Demeci:

-"Bizim yaptığımız (Alevi Çalıştayı) bu çalışma, çalıştay öyle sıradan, günü kurtarmaya, mevsimi kurtarmaya yönelik, aldatmaya dönük, politik çıkar elde etmeye yönelik bir çalışma ve çalıştay değil."

-"14 asırlık, 7 asırlık sorunları bu hafta çözüverelim gibi bir yaklaşım içerisinde kimsenin olmaması gerekiyor."

-"(Yaz Kur'an kurslarında) görevlilerimizin dinimizi en güzel dille, en güzel şekilde emredildiği gibi öğretmeleri gerekiyor."

-"Öğretmek yalnız camide oturup monolog şeklinde bir anlayışdeğil, hava şartlarını dikkate alarak, çocuklara sevdirerek bu eğitimi vermeleri, çocukları gezdirerek, çocukları eğlendirerek ve bazen de eğiterek bu süreci geçirmeleri gerekiyor."

10- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Antakya Medeniyetler Korosu heyetini kabul edecek.

- Bağış'ın ev sahipliğinde, ilgili bakanlar ve kurum temsilcilerinin katılımıyla Çevre faslı ile ilgili eşgüdüm çalışma yemeği düzenlenecek.

11- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İspanya'nın Sevilla kentinde, A400M nakliye uçağı programına üye ülkelerin savunma bakanları toplantısına katılacak.

12- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara Resim Heykel Müzesi'nde, 2. Folklorik Kitre Bebek Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak.

13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak Elektrik Bakanı Kerim Vahid Hasan ve beraberindeki heyet ile makamında görüşecek.

14- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) "Kriz Varsa Çare de Var" seferberliğinin dördüncü mesajının açıklanacağı İstanbul'daki basın toplantısına katılacak.

15- İran'da cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasındaki gelişmeler takip ediliyor.

16- Kıbrıs'ta, "iki toplumlu barış diyaloğu"nu başlatan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasetçiler ödüllendirilecek.

-Ara bölgede bulunan Ledra Palace Otel'deki törene KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hrsitofyas da katılacak.

17- Kriz, 50 ili vurdu.

- 81 ilin 50'sinde vergi gelirleri kriz nedeniyle geçen yılın altına indi.

- 5 aylık dönemde vergi tahsilatı, Kocaeli'de 1,7 milyar lira, İstanbul'da 827,6 milyon lira, İzmir'de 646,7 milyon lira, Bursa'da da 378,5 milyon lira düştü.

- Ankara'da ise 396,3 milyon lira daha fazla vergi toplandı.

18- 732. Türk Dil Bayramı

- Karaman Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın "Türkçe", Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu "Karamanoğlu Mehmet Bey" konulu konuşma yapacak.

-Etkinlikler kapsamında ayrıca Türk Dünyası Müzik Topluluğu Konseri ve Türk Dünyası Aşıkları Şöleni düzenlenecek.

19- Prof. Dr. Naci Kınacıoğlu, son yolculuğuna uğurlanıyor.

- Kınacıoğlu için Gazi Üniversitesi'nde ve TBMM'de tören düzenlenecek.

- Kınacıoğlu'nun cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğle namazından

sonra kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

20- Seminer...Toplantı...Ziyaret

- İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği'nce düzenlenen Belediye Başkanları Eğitim Semineri'nde İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşma yapacak.

- İzmir Limanı'na gelecek NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'ye (SNMCMG-2) mensup geminin yetkilileri, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek.

- Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Belediye Meclis Salonu'nda Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası'yla ilgili toplantı yapacak.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, teşvik paketine ilişkin İzmir'de basın toplantısı yapacak.

- İzmir Ticaret Odası'nda, üyeleri AB'nin mali yardımları konusunda bilgilendirmek amacıyla seminer düzenlenecek.

- Rusya Federasyonu'na yaş sebze ve meyve ihracatında Aydın'ın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilmesine ilişkin Aydın milletvekilleri ile ildeki oda ve borsa başkanlarının katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.

21- Türkiye'nin "Gizli Cennetleri": Ege

- Yıllara tanıklık eden tarihi mekanların ve güzel koyların sahibi Ege, deniz, kültür ve sağlık turizmini bir arada yaşamak isteyenlere eşsiz fırsatlar sunuyor.

- İzmir, kent merkezine yakın turizm beldeleri, cami, kilise, sinagogları, müzeleri, antik şehirleri, şifalı termal suları ve mutfağıyla tatilcileri bekliyor.

- Tarihte zeytinyağı üretimiyle önemli bir ticaret merkezi olan Urla, kültür turizminden hoşlananlar için ideal bir mekan.

-Hükümdar Kroısos'un (Karun) paha biçilemez hazinesi Uşak Müzesi'nde görülebilir.

-Ayrıca Ege Bölgesi'ndeki Aydın, Denizli, Muğla, Kütahya ve Afyonkarahisar gibi illerde birçok kültür ve doğa hazinesini bünyelerinde barındırıyor.

22- Futbolda Avrupa kupalarında kura günü.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi 1 ve 2. ön eleme tur kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek.

- UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan başlayacak Galatasaray'ın olası rakipleri de belli olacak.

23- Polonya'da eylül ayında düzenlenecek Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılacak (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.

24- Sezonun 3. Grand Slam mücadelesi olan 127. Wimbledon Tenis Turnuvası, İngiltere'nin başkenti Londra'da başlıyor.

25- Galatasaray Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.

26- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Akdeniz Oyunları öncesi basın kuruluşları temsilcileriyle Ankara'da bir araya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber