Milli Eğitim Bakanlığı 36 bin okulun karnesini çıkaracak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2009 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, 36 bin ilköğretim okulunun eksiklerinin tespit edilmesi için 603 adet standart belirlediklerini söyledi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İzmir Şubesi tarafından sınıf öğretmenlerine yönelik olarak İzmir Kız Lisesi'nde düzenlenen seminerde, 'İlköğretimde Yenileşme Çabaları ve Gelecek Perspektifleri' konulu bir sunum yapan Genel Müdür Er, hazırladıkları standartların okul yönetimlerinin pusulası olacağını söyledi.

Okulların çalışmaları, söz konusu standartlar kapsamında üç alana bölündü. Buna göre, yönetim, öğrenim ve destek hizmetleri olacak. Bu üç maddenin de alt başlıkları bulunacak. Bu kriterlere ilişkin performans göstergelerinin doğrulanması için akademisyenler son hazırlıkları yaptı. Önümüzdeki dönemde devreye sokulacak proje kapsamında doldurulan bilgiler, üst yönetim tarafından denetimi sağlanarak e-okul sistemine dahil edilecek. Böylece, bütün okulların eksik ve fazla yönleri, uzman yardımıyla giderilecek. Elektronik ortamda paylaşılacak veriler, uygulama seviyesinde paylaşan okul ve etkili okul olarak karnelendirilecek.

Destek hizmeleri bölümünde, 'Okullarda çocukların sağlığına uygun temizlik hizmetleri verilir' alt başlığı bulunduğuna, bunun da alt standartları olduğuna dikkat çeken İbrahim Er, "Mesela eğitimlere katılan okul sakini oranı, hijyen kuralları konusunda eğitim almış personel oranı, temizlik denetim sıklığı, su deposunun ilaçlaması gibi maddeler yer alıyor." dedi. Okul müdürlerinin bu rehber doğrultusunda görevini daha iyi algılayabileceğini vurgulayan Er, "Ölçümlere bağlı olarak okulun güçlü ve riskli yanlarını, yöneciti başta olmak üzere okul sakinleri, müfettişler ve Milli Eğitim Bakanlığı inceleme imkanı bulacak. Eksiklerin giderilmesi için de profesyonel yardım alınması sağlanacak. Her okul için e-okul sistemi üzerinden ayrı ayrı denetim sağlanacak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber