Özel Harekât'a 'keskin nişancı' başkan atandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Haziran 2009 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay'ın intihar etmesinin ardından bu göreve Cemil Yurtsever atandı. Özel Harekât Daire Başkanlığı'nın ataması Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkez karargâhında 16 daire başkanlığına yapılan atamalardan ayrı tutuldu. İçişleri Bakanı Atalay, basına açıklanan kararnamenin ardından Özel Harekât için bir atama gerçekleştirdi.

Atalay, Özel timin başına geçtiğimiz cuma günü 1. sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi eden Özel Harekât Daire Başkan Yardımcısı Cemil Yurtsever'i getirdi. Yurtsever, 1986'da Polis Akademisi'nden mezun olduğundan bu yana Özel Harekât'ta görev yapıyor. Bağdat Büyükelçiliği ile Abdullah Öcalan'ın yattığı İmralı Adası'nda da görev yapan Yurtsever, 23 yıllık Özel Harekâtçı. Yurtsever, Behçet Oktay'ın Diyarbakır Özel Harekat şube müdürüyken yardımcısıydı. Yurtsever ve Oktay'n yolları Özel Harekât Dairesi'nde kesişti. Yurtsever, şube müdürü olarak Oktay'ın yanında görev aldı. Yurtsever, 2005'te Özel Harekât Daire başkan yardımcılığına terfi etmişti.

Bu arada, Havcılık Daire Başkanı Mustafa Çetincay ve Cengizhan Erkılıç'ın THY'ye geçmesinin ardından bu dairenin başına getirilebilecek 1. sınıf emniyet müdürü bulunamadı. Bu daire en üst rütbede bulunan pilot 2. sınıf emniyet müdürü Hüseyin Başak'a vekaleten atandı. Başak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı helikopterin de pilotluğunu yapıyor.

SEDAT GÜNEÇ ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber