Urla Belediye Başkanı'na uyuşturucu denetimi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2009 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nun, 2007 yılında yapılan operasyonda ele geçirilen 800 miligram esrar yüzünden yargılandığı davada, bir yıl süreyle denetim altında tutulmasına karar verildi. Karaosmanoğlu, her 3 ayda bir İzmir Adliyesi'ndeki Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne giderek, uzman kişilerle görüşme yapacak.

Urla Belediyesi'ne yönelik olarak, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla, 2007 yılında yapılan ?Hortum Operasyonu'nda, CHP'li Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ve yardımcısı Hasan Hüseyin Özden'le birlikte 17 kişi, ?İhale yolsuzluğu' iddiasıyla gözaltına alındı. Belediyede ve belediye görevli Başkan dahil bir çok kişinin evlerinde arama yapan polis, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun evinde 800 miligram esrar buldu.

Selçuk Karaosmanoğlu operasyon kapsamında tutuklandıktan 10 ay sonra tahliye oldu. Son seçimlerde yeniden seçilen Karaosmanoğlu hakkında açılan dava 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ederken, evinde bulunan uyuşturucu için Sulh Ceza Mahkemesi'nde ayrıca dava açıldı.

İzmir Sulh Ceza Mahkemesi'nde ?uyuşturucu bulundurmak' suçlamasıyla görülen son duruşmaya katılan Karaosmanoğlu, uyuşturucuyla uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını belirterek suçlamaları kabul etmedi. Hastaneden alınan, uyuşturucu kullanmadığını gösteren kan ve idrar raporlarını sunan Başkan Karaosmanoğlu, ?Çocuklarım evde sürekli parti verirler. Benim üç ayrı evim vardır. Sigara dahi kullanmam. Olay günü de ben o evde yoktum. Kim koydu bilmiyorum? dedi.

GÖRÜŞMEYE BİR KEZ BİLE GİTMEZSE HAPSE GİRECEK

Yargıç, duruşma sonunda Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nu, ?uyuşturucu bulundurmaktan' suçlu bularak, Denetimli Serbestlik yasası kapsamında bir yıl süreyle denetim altında tutulmasına karar verdi. Bu karara göre Başkan Karaosmanoğlu, bir yıl boyunca her 3 ayda bir İzmir Adliyesi'ndeki Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'ne gelip, uzmanlarla görüşecek. Yasa gereği bu görüşmeye bir kez dahi gitmemesi durumunda 10 ay hapis cezasına çarptırılıp, cezaevine gönderilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber