Kaymakam adayları il özel idarelerinde de staj yapacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Haziran 2009 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam adaylarının stajları 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununun 3. maddesinde düzenlenmiştir.

Söz konusu kanuna göre, Kaymakamlık stajı; maiyet memurlarına İçişleri Bakanlığınca tesbit edilecek esaslar dahilinde illerin çeşitli idare şubelerinde, mülkiye müfettişleri ve ilçe kaymakamları refakatinde, kaymakamlık vekaletinde ve buralardaki belediyelerde fiilen çalıştırılmak suretiyle yaptırılmaktadır.

Meclis Genel Kurulunda kabul edilen torba kanuna göre artık kaymakam adayları il özel idarelerinde de staj yapacaktır.

İlgili madde metni ve gerekçesi şu şekildedir:

Kanun hükmü:
MADDE 2- 1700 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin (A) fıkrasında yer alan ?kaymakamlık vekâletinde ve buralardaki? ibaresinden sonra gelmek üzere ?il özel idareleri ile? ibaresi ve ?6 ayı geçmemek üzere kısaltmaya? ibaresinden sonra gelmek üzere ?veya uzatmaya? ibaresi ve aynı fıkraya aşağıdaki paragraf eklenmiştir.
?Bu Kanunun kaymakam adaylarının yetiştirilmesi ile ilgili hükümlerinin uygulama usul ve esasları İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenir.?

Gerekçesi
Madde 2- Madde ile, kaymakam adaylarının, modern kamu yönetiminin gereği olan yerel yönetimlerin önemli birimlerinden il özel idarelerinde de staj yapmaları sağlanarak yerel yönetim mevzuatı ve pratiği konusunda gelişmeleri amaçlanmıştır.
Ayrıca madde ile, zaman zaman boş ilçelerin sayısının artmasından dolayı hizmetin aksamaması amacıyla kaymakamlık kursunun öne alınması amacıyla gerekli düzenleme yapılmakta ve kaymakam adaylarının yetiştirilmeleriyle ilgili usul ve esasların yönetmelikle düzenlenmesi öngörülmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber