4/B'liye, 2010'dan itibaren, sözleşmeyi fesih etme cezası uygulanacak

Hali hazırdaki uygulamaya göre, 4/B'li sözleşmeli personel hizmet sözleşmesini fesih edince uygulanan bir ceza bulunmamaktadır. Meclis Genel Kurulunun 25 Haziran 2009 tarihli birleşiminde, torba kanun tasarısı üzerinde yapılan görüşmelerde, bu konuya ilişkin önemli bir hüküm kabul edilmiştir. Bu hüküm 1/1/2010'da yürürlüğe girecektir. Buna göre 4/B'li hizmet sözleşmesini fesih edince 1 yıl boyunca yeniden 4/B'li olamayacak. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Haziran 2009 00:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4/B istihdamı 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine dayanılrak yapılmaktadır. Bu maddeye eklenen yeni cümle şu şekildedir:

?Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.?

Diğer taraftan kabul edilen tasarının yürürlük madesine göre söz konusu bu hükümün 1/1/2010 tarihinde yürürlüğe girmesi kararlaştırılmıştır.

Buna göre, 1/1/2010'dan itibaren,

1- Hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmeleri feshedilenler,

2- Sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshedenler,

fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların 4/B'li sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemeyecektir.

Söz konusu bu düzenleme onay için Cumhurbaşkanlığı makamına gönderilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber