Kılıçdaroğlu'na Facebook tepkisi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Haziran 2009 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekomünikasyon İletişim Başkanı Şimşek, facebook'ta açılan bir grup nedeniyle davacı olan Kılıçdaroğlu, avukatları ve mahkemeye veryansın etti

Deniz ÇİÇEK/İZMİR

Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine facebook'ta açılan 'Kılıçdaroğlu PKK'lıdır' adlı grup nedeniyle gelen eleştirilere tepki gösterdi.

İzmir'de düzenlenen İnternet Güvenliği Konferansı'na katılan Şimşek, yaptığı konuşmada grubun kapatılması için Kılıçdaroğlu'nun avukatları tarafından açılan davayı ve mahkemenin kararını eleştirdi.

Fethi Şimşek şöyle konuştu: Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi, bu gruba erişimin engellenmesini istedi. Öncelikle, bu konu mahkemenin yetki alanına girmiyor. İkincisi, Kılıçdaroğlu'na yönelik bu suç, ilgili kanun ile tanımlanan 9 katalog suç arasında yer almıyor. Olmayan bir yetkiyi kullanmamamızı bizden kimse beklemesin. Konunun aslı budur. İktidar partisini eleştirince site kapatılıyor, muhalefeti eleştirince kapatılmıyor, görüşü doğru değildir.

İRAN'DA, ÇİN'DE VAR

Mahkemenin ayrıca, sadece alan adı değil, işin kökenine inen URL kapatması istediğine dikkat çeken Şimşek, 'URL üzerinden filtreleme yapan dünyada iki ülke var. Biri İran, diğeri Çin. Bu tür filtreleme tüm mailleri de inceliyor. Zaten bizim görev alanımıza girmiyor.

Fethi Şimşek 'İnternet üzerinden işlenen suçları 9 başlıkta (Atatürk aleyhine işlenen suçları, intihara yönlendirme, fuhuş, kumar gibi) donduralım. Bu sayıyı 10'a çıkarıp yeni başlık eklemeyelim' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber