Belediye otobüsüne haciz geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2009 16:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bursa'da, Emine Aktan adlı kadının, kapısı açık unutulan belediye otobüsünden düşmesi sonucu sakatlanması üzerine açılan davada mahkeme, Büyükşehir Belediyesini 130 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Emine Aktan'ın eşi Zihni Aktan (41), Kaplıkaya Siteler Belediye Otobüs Durağı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin 18 Eylül 2005'te Bursa Büyükşehir Belediyesinin otobüsünde yolculuk yaparken, açık tutulan ön kapıdan aracın ani fren yapması sonucu caddeye düştüğünü söyledi.

Başından ağır yaralanan eşinin sağ gözünün görmediğin, sağ kulağının duymadığını ifade eden Aktan, eşinin vücudunun sağ tarafının ise felç olduğunu ifade etti.

O dönemde 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde, ?dikkatsizlik ve tedbirsizlik? yüzünden kazaya yol açtığı gerekçesiyle şoför ve belediyeye karşı maddi ve manevi tazminat davası açtığını dile getiren Aktan, şunları kaydetti:

?Şoför 8'de 8 hatalı bulundu. Mahkeme, 2009 yılının ocak ayında Büyükşehir Belediyesini, 73 bin 500 lira ödemeye mahkum etti. Bu para 2009 Ocak ayına kadar faiziyle birlikte 130 bin lira olarak tespit edildi. Belediye bugüne kadar parayı ödemedi. Benden 30 bin lira indirim yapmamı istediler. Eşim kazaya kadar bir şirkette çalışıyordu. Kazadan sonra işten çıkarıldı. Çok zor günler geçirdik. Evimize haciz geldi. O dönemde kimse bize destek olmadı. Ben de belediyenin indirim önerisini geri çevirdim.?

POLİSLER EŞLİĞİNDE BELEDİYE OTOBÜSÜ BAĞLATILDI

Paranın ödenmemesi üzerine belediyeye ait 8 otobüsün plakasını İcra Müdürlüğüne bildirdiğini ve haciz işlemine başlandığını anlatan Aktan, ?Elimde tüm belgeler mevcut. İcra Müdürlüğünden bu otobüslerin görüldüğü yerde trafikten men edilmesi yolunda belgelerim var. Polisi aradım ve burada siteler durağında belediyeye ait bu otobüsü bağladık. Yolcuları indirdik ve otobüse haciz işlemi uyguladık? dedi.

Aktan, 8 aracın bağlanmasından sonra belediyenin parayı ödemek için 7 gün süresinin olacağını belirterek, ?Yine ödemezlerse icradan otobüslerin satışını isteyeceğim. Paramı kurtaramazsam sırada belediye başkanının makam aracı var. İcraya bildirdim. Başkanın aracına da haciz işlemi başlatabilirim? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber