Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 30 Haziran 2009 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye kışın olduğu gibi yazın da iyi yağış alıyor. Batı ve iç kesimlerde yaz yağmurları devam etse de, sıcaklık bu hafta 3-4 derece daha yüksek.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da her ilçede olmasada yağmur geçişi bekleniyor, sıcaklık ise 29 derece. Ankara'da öğleden sonraları yağmur görülmeye devam edecek, ama merkezden daha çok, Beypazarı ve kızılcahamam gibi kuzeydeki ilçeleri etkiliyor. İzmir'de zayıf lodos var, Bergama çevresinde hafif yağmur olabilir, nem de fazla. Bursa'da bir ara gökgürültülü yağmur bekleniyor, Adana biraz bulutlu.

Marmara'da hava nemli ve Trakya'dan Balıkesir ve Sakarya'ya kadar kısa sürelerle yağmur olacak, yağmurlar yine kentlerin her ilçesinde görülmeyecek, yarından sonra hava daha sıcak.

İç Anadolu'da daha çok öğleden sonraları sağanak yağmur devam edecek, yağmur kasaba ve köylere daha kuvvetli yağıyor, sıcaklık ise yüksek, 30 derece civarında.

Ege'de rüzgar zayıf, nem oranı yüksek o nedenle hissedilen sıcaklık, rüzgar serinlik veremediğinden gölgede 35-36 derece, güneşin altında ise 40 dereceyi geçiyor. Kütahya'dan, Afyon ve Denizli'ye kadar bugün kuvvettli sağanak yağmur bekleniyor.

Akdeniz'de Isparta ve Burdur'da da kuvvetli sağanak yağmur görülecek, Antalya biraz bulutlanıyor, yarından sonra Akdeniz çok daha sıcak. güneydoğuda 38 derecede seyreden sıcaklık, çarşamba günü 40 dereceyi bulacak.

Doğu Anadolu sıcaklık yüksek değerini koruyor, Erzurum 27, Malatya 36 derece, Erzurum, Kars arasında yine kısa süreli yağış olabilir.

Karadenizliler dikkat: kuvvetli yağmurlar kesilmiyor, yıldırım riskide devam ediyor. Bu iki gün özellikle salı günü Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya boyunca yağmur sağanak şeklinde yağacak. Bolu da yağmurlu, Trazonda ise bugün zayıf bir yağış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber