TRT'nin 4 yeni radyosu yayın hayatına başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2009 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'nin yeni radyoları "Ankara Radyosu", "TRT Nağme", "TRT Türkü" ve "TRT Avrupa FM" yayın hayatına başladı.

Yeni radyoların yayın hayatına başlaması dolayısıyla TRT Ankara Radyosu'nda düzenlenen törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı.

Arınç, törendeki konuşmasında, TRT'nin, televizyon yayıncılığında olduğu gibi radyo yayıncılığında da hep "lokomotif rol" üstlendiğini dile getirerek şöyle devam etti:

"Bugün TRT bünyesinde bulunan Türkiye radyoları 5 bölgeden, tam 9 radyodan ve 10 kanaldan yayın yapmaktadır. Türkiye'nin sesi radyosu 30 dilden dünyaya ulaşmaktadır. Bu radyolara ek olarak 1 Nisan 2009'da Kürtçe yayın yapan TRT 6 radyosu yayına başlamıştır.

Bugün 100 yıllık bu tarihi yayıncılığa 4 yeni radyo kanalı ile devam edeceğiz. Şehir radyosu niteliğindeki 'Ankara Radyosu', 24 saat Türk Sanat Müziği yayını yapacak olan 'TRT Nağme', yine 24 saat kesintisiz Türk Halk Müziği yayını yapacak olan 'TRT Türkü' ve internet üzerinden yayın yapacak olan 'TRT Avrupa FM' radyoları TRT'nin kaliteli yayını ile dinleyicisiyle buluşacak."

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de 4 yeni radyonun açılışını yapmaktan onur duyduklarını söyledi.

TRT'nin alt yapı konusunda ciddi yatırımlar yaptığını belirten Şahin, yeni hizmete giren radyoların kuruma hiçbir ek maliyet getirmediğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber