2010 yılı KPSS sınavı erkene çekilmeyecek

Geçen haftanın en çok konuşulan konusu, bakan Yazıcı'nın 2010 yılındaki genel KPSS'nin 2009 yılı sonuna çekileceği yönündeki açıklamasıdır. Ne yazıkki 21 Haziran'dan bu yana Bakanlıktan resmi olarak yapılan bir açıklama bulunmamaktadır. Bu çerçevede memurlar.net olarak yaptığımız araştırmalar neticesinde ulaştığımız bilgileri ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Temmuz 2009 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Lisans mezunlarına yönelik KPSS geçtiğimiz hafta sonu yapılmıştır. Bu sınav sadece A Grubu ve Öğretmenlik kadrolarına yöneliktir. Sınav, B Grubuna yönelik olmadığı için çok sayıda aday 27-28 Haziran 2009'da yapılan KPSS'ye başvurmamıştır. Bu nedenden dolayı eğer 2009 yılı sonunda genel bir KPSS sınavı yapılacaksa hem lisans hem de önlisans ve lise mezunları için sınav açılması gerekmektedir.

2- Bize ulaşan bilgilere göre ÖSYM'nin Temmuz ayında alacağı bir karar ile 2 milyonu aşkın bir adayı, sınav güvenliğini sağlayarak sınava alması mümkün değildir. Sınav sorularının hazırlanması, ihalesi, sınav yerlerinin belirlenmesi gibi işlemlerin çok önceden planlanması gerekmektedir.

Sayın Bakanın, 2010 yılındaki genel KPSS'nin 2009 yılına çekileceği yönündeki açıklamaları, olabilirliği tartışılmadan/tetkik edilmeden yapılan bir açıklamadır.

Memurlar.net'e ulaşan bilgilere göre, genel KPSS sınavı, Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yaptığı açıklamada da belirtildiği üzere, 2010 yılında yapılacaktır.

Ziyaretçilerimize duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber