TRT eski Genel Müdürü bakan kızını 'torpille' işe almaktan yargılanacak

Haber Giriş : 04 Ocak 2005 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT içinden Mehmet Gökağaç, Zeynep'in torpille işe alınmasına karşı sessiz kalamamış;Genel Müdür Yener, Eğitim Dairesi Başkanı Tarık Baykur ve Zeynep Keçeciler hakkında suç duyurusunda bulunmuş; sonrasında da çok sayıda sürgün yemişti...

Olayın taraflarından biri olan Mehmet Gökağaç'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

1ski Genel Müdürü bir süredir rahat nefes alıyordu. Çünkü soruşturulması için Bakan'ın izin vermesine itiraz eden avukatlarının itirazını kabul eden Danıştay, Başbakan'ın izninin gerektiğine karar vermişti.

O günden sonra gözler Başbakan Tayyip Erdoğan'a çevrilmiş ve izin verip vermeyeceği merak konusu olmuştu. Bu arada eski ANAP'lılar birer birer devreye giriyor ve izin çıkmaması için ricada bulunuyordu. Çünkü konunun esası eski bir ANAP'lı ve Bakanlık yapmış etkin bir isim olan Mehmet Keçeciler'in kızı Zeynep için TRT eski Genel Müdürü Yücel Yener'in yaptığı bir torpile dayanıyordu.

TRT içinden Mehmet Gökağaç, Zeynep'in torpille işe alınmasına karşı sessiz kalamamış;Genel Müdür Yener, Eğitim Dairesi Başkanı Tarık Baykur ve Zeynep Keçeciler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yaptığı bu çıkışla Genel Müdürüne kafa tutan Mehmet Gökağaç defalarca sürgüne yollanmış hatta olayla hiçbir ilgisi olmadığı halde Gökağaç'ın TRT'de çalışan eşi de sürgünlerden nasibini almıştı.
Gökağaç'ın başlattığı süreç en son Başbakan'a kadar uzandı ve yakın çevresine Yücel Yener'in bu ve bunun gibi keyfi uygulamalarının olduğunu, Ahmet Erçakır'ın ?Koltuk Sevdası? kitabından öğrendiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, Danıştay tarafından onaylanması beklenen dosyayı hemen onaylıyor. Aracılara ise dosyanın takipçisi olduğunu söylüyor.
Şimdi gözler, zamanaşımına uğramadan dosyanın bir sonuca bağlanıp bağlanmayacağına çevrildi.

nethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber