Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Temmuz 2009 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklar var. Batıda kuvvetli rüzgarlar serinlik veriyor, ayın 5'inden sonra ise çok daha sıcak bir hava dalgası gelebilir.

- İstanbul'da serinlik veren sert poyraz; bulut da taşıyor, pazar günü hafifleyecek. Bugün Ankarada yaz yağmuru var, İzmir'de hava güneşli, rüzgar 3 gün hep sert. Adana'da hafta sonu yağmur olasılığı var.

Marmara'da 33 derece sıcaklığa rağmen kuvvetli poyraz bunaltıcılığı önlüyor. Bulutlar da sık görülüyor. Ancak 3 gün önemli bir yağmur yok.

İç Anadolu'da rüzgarın da hafif esiyor olması, bu bölgede havayı bunaltıcı kılıyor. Konya ve Kayseri 32 derece, Eskişehir ve Ankara'da bugün bir ara yaz yağmuru bekleniyor.

Ege kıyılarında kuvvetlenen karayel, yüzde 60'lık nem ve yüksek sıcaklığa rağmen bunaltıcılığı önlüyor, iç kesimlerde hava bulutlanacak, sıcaklık 30 derece, ancak bunlar yazın en sıcak günleri değil, pazardan sonra daha sıcak geçebilir.

Güneyde sıcaklık Adana'dan, Güneydoğu'ya 35-39 derece, kıyılarda rüzgar hafif, hissedilen 42 dereceyi buluyor. Hafta sonu Akdeniz yaz yağmurlarıyla biraz serinleyecek.

Doğu Anadolu güneşli, sadece Kars ve Ağrı'da yağış sürecek, bölgede sertleşen rüzgarlar serinlik veriyor.

Karadeniz'de yağışlar bir süreliğine ara verdi, sıcaklık 26 ila 29 derece arasında, Batı Karadeniz kıyılarında sert esen rüzgar, Doğu Karadeniz'de zayıf esiyor. Bugün Bolu, Zonguldak bulutlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber