Öğrencisini taciz eden öğretmene 6 ay hapis

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2009 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, 2008 yılında görev yaptığı Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Düğüncüler Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrencisini taciz eden öğretmen hakkında gerekli tahkikatın yapılması için girişimde bulunmasına rağmen hakkında dava açılarak 6 ay hapse mahkum edildiğini söyledi.

Hakkındaki kararı duyunca şoke olan Milli Eğitim Müdürü Aydın, olayın 2008 yılında görev yaptığı Sındırgı ilçesine bağlı Düğüncüler köyü ilköğretim okulunda meydana geldiğini hatırlattı. Okulda görevli sınıf öğretmeni C.Ş.'nin (40) öğrencisi A.Ç.'ye (10) cinsel tacizde bulunduğu iddiaları üzerine harekete geçtiğini belirten Aydın, bizzat köye gidip mağdur öğrenciyle görüştüğünü ve öğretmen hakkında gerekli soruşturmanın açılması talebiyle İlçe Kaymakamlığı'na resmi yazıyla başvurduğunu anlattı. Açılan soruşturma sonunda Ç.S.'nin tutuklanarak Balıkesir Kapalı Ceza konulduğunu, ancak Sındırgı Sulh Ceza Hamkemesi Kamu Hizmeti adına kendisi ile birlikte Düğüncüler Köyü Muhtarı Ramazan Yavuz hakkında da 'Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi' gerekçesi ile dava açtığını belirtti.

Verilen cezayı kendisine ulaşan tebligattan öğrendiğini kaydeden Milli Eğitim Müdürü Aydın, "Bizler görev yaptığımız ilçelerde tüm resmi yazışmalarımızı ilçede bulunan en büyük mülki amir olan Kaymakamlığa bildiririz. Yaşanan olayda da resmi prosedürü uyguladık. Ancak verilen kararda 'işlenen suçu Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirmesi gerekirken bildirimde bulunmamıştır' denilerek hakkımda 6 ay hapis cezası veriliyor. Eğer burada bir suçlu var ise o da İlçe Kaymakamlığı'dır. Onlara verdiğimiz şikayet dilekçesini onlar da Cumhuriyet Basavcılığı'na iletir ve gerekli işlemler yapılır. Ben sadece kurumumun bana verdiği yetkiler çerçevesinde soruşturma dilekçesini Kaymakamlığa ileterek üzerime düşeni eksiksiz yerine getirmişimdir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber