Gökçek'in korumalarından habercilere müdahale

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2009 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i, dün akşam Ankara Adliyesinde görüntülemek isteyen AA foto muhabirine korumalarca sözlü ve fiili müdahalede bulunulmasını kınadı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, olayı kınadı.

Foto Muhabirleri Derneğinden yapılan açıklamada, olayın şiddetle kınandığı belirtilerek, basın ve anlatım özgürlüğünü kısıtlayıcı bu tür saldırıların kabul edilemez olduğu kaydedildi.

Açıklamada, foto muhabirlerinin zor şartlarda görev yaptıklarına dikkat çekilerek, ''Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak, böylesi acı olayların takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildirir, arkadaşımız Volkan Furuncu'ya geçmiş olsun dileklerimizi sunarız'' denildi.

TGS Ankara Şubesinden yapılan açıklamada da basın özgürlüğünün demokratik bir toplumda anayasal hak olduğu kaydedilerek, Anayasa'da ''haberleşme engellenemez ve gizliliğine dokunulamaz'' hükmüyle basının haberleşme özgürlüğünün güvence altına alındığına işaret edildi.

Basının, insanların haber alma özgürlüğünün vazgeçilmez unsuru olduğu kaydedilen açıklamada, gazetecilere karşı görevleri başında yapılan saldırının şiddetle kınandığı bildirildi.

Açıklamada, ''Korumaların Emniyet Müdürlüğüne bağlı resmi görevli olmaları durumunda, yetkilileri bir daha böyle bir olayın tekrar edilmemesi konusunda en kısa zamanda gerekli bütün tedbirleri almaya davet ediyoruz.

Koruma görevlileri Gökçek'in özel güvenlik memurlarıysa, bu kişilerin terbiyesi ve eğitimi konusunda Sayın Başkan'ı daha titiz olmaya çağırıyoruz'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber