5 Temmuz 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'dan Edirne'ye gidecek.

- Edirne Valiliği ve Edirne Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek olan Gül, Selimiye Camii ve Külliyesi ile Mecidiye Köprüsü'nde incelemelerde bulunacak.

- Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi'ni ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izleyecek.

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon il kongresine katılacak.

- Erdoğan, Trabzon Emniyet Müdürlüğü mobese mobil ekip araçlarının hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldıktan sonra Trabzon Valiliği ve Trabzon Belediyesi'ne de ziyarette bulunacak.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, resmi temaslarda bulunmak üzere Kosova'ya gidiyor.

- Toptan ve beraberindeki parlamento heyeti, Kosova-Türkiye Ticaret Odası 1. Yıldönümü Resepsiyonu'na katılacak.

4- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Konya'nın Akşehir ilçesinde başlayacak 50. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde bulunacak.

5- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bartın'da duble yol açılış töreninin yanı sıra Kurucaşile ilçesinde Kurucaşile 7. Ahşap Tekne Yat ve Kültür Festivali'ne katılacak.

6- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: "Ben bilerek hiçbir çarpık yapılaşmaya, betonlaşmaya, kaçak yapılaşmaya, doğa kirliliğine yol açacak bir düzenlemeye benim imzam altında izin vermem."

- "Dünyada turizm yüzde 4 ila 6 arasında gerileyecek gibi gözüküyor, fakat Türkiye eksi 1 bile değil. Türkiye aşağı yukarı geçen yılın seviyesini yakalama eşiğinde. Hatta birkaç puan aşabileceğimiz ümidini taşıyorum."

- "Biz belediyelerin yetkilerini kısıtlamak yanlısı değiliz ama objektif kriterler getirelim. Yeşili kullanmakta, doğayı kullanmakta yapı yüksekliklerini sınırlamakta, herkesin kabul edeceği kriterler belirleyelim."

7- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret edecek.

8- Siyasi partilerden...

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cinodoruk, 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izleyecekler.

- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin MKYK toplantısından önce parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

9- Bulgaristan'da parlamento seçimleri yapılıyor.

- Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları ile çifte vatandaşlığa sahip Bulgaristan göçmenleri, Türkiye genelinde açılan 123 seçim merkezinde oy kullanacaklar.

10- Toplantı...Tören...

- İzmit'te Milli Mücadelede Servetiye Cephesi şehit ve gazileri düzenlenecek törenle anılacak.

- Antalya'nın kurtuluşunun 88. yıldönümü törenlerle kutlanacak.

- Adana'da, kanser tedavisi gördüğü hastanede ölen şarkıcı Kurtuluş Türkgüven'in cenazesi Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verilecek.

11- Resimli uyarıda geçiş süreci...

- Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Küçük: "Sigara tiryakileri, 1 Ocak 2010'dan itibaren hem yazı, hem de resimle uyarılacak."

- "Firmaların resimli uyarılarla ilgili kuruma yapacakları başvurular ve uygulamaya ilişkin diğer konularla ilgili takvim daha sonra yayımlanacak."

- "Daha önce üretilen ve sadece yazılı uyarı olan sigara paketleri için firmalara bir geçiş süreci tanınacak."

12- Yerel yönetimler bütçede kemerleri gevşetti.

- Türkiye'deki yerel yönetimler, geçen yıl 38,8 milyar gelire karşın, 45,9 milyar lira harcamada bulundu.

- Yerel yönetimlerin bütçe açığı bir önceki yılı 2'ye katlayarak 7,1 milyar liraya ulaşırken, açığın yüzde 63'ü İstanbul ve Ankara'daki yönetimlerin gelir-gider farkından kaynaklandı.

- Buna göre yerel yönetimler, İstanbul'da 3,4, Ankara'da 1, İzmir'de de 451,9 milyon lira bütçe açığı verdi.

13- Türkiye'de 2 kişiden 1'i AB'yi istiyor.

- TÜİK'in 2008 yaşam memnuniyeti araştırmasına göre, AB'ye üyelik referandumu yapılması durumunda bireylerin yüzde 52'si olumlu, yüzde 29,5'i olumsuz oy kullanacağını bildirdi.

- AB'yi destekleyen kesimde erkekler, gençler ve görece iyi gelire sahip olanlar öne çıkıyor.

- AB Uzmanı Prof. Dr. Baydarol: "Araştırmanın yapıldığı Ekim 2008'den bu yana tablonun çok farklı olacağını sanmıyorum. Ama son dönemlerde bir güven erozyonu oldu."

14- 16. Akdeniz Oyunları, İtalya'nın Pescara kentinde 4 daldaki müsabakalar ve kapanış töreniyle sona eriyor.

15- 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Sarayiçi'nde başpehlivanlık final güreşiyle tamamlanacak.

16- 25. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da sürüyor.

17- Voleybolda Erkekler Avrupa Ligi (A) Grubu'nda yer alan Türkiye, gruptaki 10. maçında Isparta'da İspanya ile karşılaşacak.

18- Sezonun 3. "Grand Slam" mücadelesi olan 127. Wimbledon Tenis Turnuvası, İngiltere'nin başkenti Londra'da tamamlanıyor.

- Turnuvanın son günündeki tek erkekler final maçında, İsviçreli Roger Federer ile ABD'li Andy Roddick karşı karşıya gelecek.

19- Avrupa Motosiklet Birliği Kongresi, İstanbul'da sona eriyor.

20- Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Hasan Doğan, ölümünün ilk yıldönümünde, federasyonun 4. Levent'teki binasında yapılacak törenle anılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber