Başbakanlık şoförünü bıçaklayan zanlı yakalandı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Temmuz 2009 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Kız isteme' kavgasında 10 yıllık arkadaşına kıydı

Başbakanlık'ta şoför olarak çalışan Alparslan Kaya'yı öldüren Habib Muhammet Gökay A. yakalandı. Katil zanlısı, 10 yıllık arkadaşı Kaya'yı 'kız isteme' tartışması yüzünden kalbinden bıçakladığını itiraf etti.

FATİH İNCİ / ANKARA

Başbakanlık'ta üç yıldır sözleşmeli şoför olarak çalışan 32 yaşındaki Alparslan Kaya'yı kalbinden bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Habib Muhammet Gökay A. (27), polisin takibi sonucu yakalandı. Gökay A.'nın 10 yıllık arkadaşını ?kız isteme? yüzünden öldürdüğü ortaya çıktı.

KAMERADA TESPİT EDİLDİ

Ankara'da geçtiğimiz hafta Vekaletler Caddesi'nde Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü'nde çalışan Alparslan Kaya'nın cesedi kalbinden bıçaklanmış şekilde bulundu. Olayın ardından polis Yargıtay'ın kamera kayıtları inceleyip teknik takiple zanlıyı izledi. Ankara polisinin sıkı takibi sonucu yakalanan katil zanlısı sorgusunda suçunu itiraf etti.

10 YILLIK ARKADAŞIYDI

Evli ve iki çocuk babası Kaya'yı öldüren zanlının emniyetteki sorgusunda, ?Alparslan Kaya benim 10 yıllık arkadaşımdı. Aynı mahallede oturuyorduk. Aramız bir yıl önce birlikte olduğum yeğenini istemeye gittiğim günden itibaren bozuldu. Benim yaptığım işi beğenmeyen Kaya, kızı vermediği gibi beni darp etti ve her gördüğü yerde aşağılıyordu. Ben de bunu hazmedemedim. Olay günü öğle yemeğinden çıkışını bekledim. Yargıtay'ın önünde tartıştık. Ardından kalbiden bıçaklayarak kaçtım? dediği öğrenildi.

'BIÇAĞI GÖRÜN'

Başbakanlık'ta 3 yıldan beri sözleşmeli şoför olarak çalışan 4 ve 7 yaşlarında iki çocuk babası Alparslan Kaya'yı öldüren katil zanlısının cinayetin ardından Kaya'nın yakınlarını arayarak ?Hani Apo ağabeyiniz beni sürekli dövüyordu. Her yerde aşağılıyordu. Şimdi gidin de kalbinin üzerindeki bıçağı görün? dediği iddia edildi.

Şehir şehir dolaştı ama kaçamadı

Özel bir firmada çaycı olarak çalıştığı belirtilen katil zanlısı Habib Muhammet Gökay A.'nın cinayeti işledikten sonra bir süre Ankara'da saklandığı ortaya çıktı. Polisin kendisini takip ettiğini anladıktan sonra zanlının Mersin'e kaçtığı tespit edildi. Mersin'de iki gün asker arkadaşının evinde saklanan zanlının buradan da İstanbul'a geçip beş ayrı adres değiştirdikten sonra tekrar Ankara'ya döndüğü belirlendi. Zanlı pazartesi günü AŞTİ'ye geldiği sırada Ankara polisi tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber