SGK, 700 sözleşmeli personel alacak

Sosyal Güvenlik Kurumu, 40 Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile İl Müdürlüklerine bağlı Merkez Müdürlüklerine 4/B'li sözleşmeli personel alacak. Başkanlığın yaptığı planlamaya göre 700 sözleşmeli personel alınacak olup, tercih işlemleri ÖSYM tarafından, 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle yapılacaktır. Memurlar.net'in edindiği bilgilere göre SGK'nın personel alımı 2009/3 KPSS tercih işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2009 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK için ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme işlemlerinde sadece lisans mezunlarına yönelik kadro bulunmaktadır.

Sözleşmeli büro personeli olarak istihdam edilmek isteyen adayların; 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmak ve Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak genel şartlarına sahip olması gerekmektedir.

Ayrıca; başvuruda bulunacak adayların şu şartlara haiz olması gerekmektedir:

a) Sözleşmeli Büro personeli olarak istihdam edilecek pozisyonun karşısında yer alan lisans programlarından mezun olmak.
b) 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS-Lisans) girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.
c) Sabıkası bulunmadığını, Cumhuriyet Savcılığından alacağı güncel bir belge ile kanıtlamak.
d) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
e) Sözleşmeli personel olarak görev yapmasına engel bir durum olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

Memurlar.net'in edindiği bilgilere göre SGK'nın alacağı sözleşmeli büro personeli pozisyonlarına genel olarak İİBF ve SBF mezunları başvurabilecektir. Her bir kadro için aranan mezuniyet şartı ayrıntılı olarak kılavuzda yer alacaktır.

Diğer taraftan; erkek adayların askerlikten tecilli olması başvuru için yeterli sayılmıştır. Kadrolara başvuru için askerliğini yapmış olma şartı aranmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber