Eroğlu'dan 3. köprü açıklaması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2009 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 3. köprünün ormanlara zarar vermeyeceğini söyledi.

Bir dizi ziyaretler için Kırıkkale'ye gelen Veysel Eroğlu, ilk olarak Valiliği'ni ziyaret etti. Ardından Kırıkkale Belediyesi'ne geçerek çalışmalar hakkında bilgi alan Eroğlu, daha sonra sokakta bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

İstanbul'da 3. köprünün ihtiyaç olduğunu açıklayan Eroğlu, projenin hale kendilerine ulaşmadığını, ulaştığı andan itibaren ormanlara zarar verilmemesi için çalışmalar başlatacaklarını ifade etti.

Gelecek projeye birlikte hareket edeceklerini kaydeden Eroğlu, "Gelen projeyi inceledikten sonra ormanlık alanlara zarar verilecek yerleri tespit edeceğiz. Buraların viyadükler ve alt geçitler yaptıracağız. Gelişmiş ağaçları özel makinelerle sökerek, uygun yerlere dikeceğiz. Ormanların yok olmamasına izin vermeyiz." dedi.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Kırıkkale'nin Hasandede beldesi çıkışına örnek hayvan barınma alanı oluşturacaklarını anlatan Eroğlu, "Başı boş köpeklerin ve kedilerin sokaklarda gezmeleri, bazılarının da itlaf edilmesi doğru değil. Türkiye'de ilk olarak Kırıkkale'de kurulacak olan hayvan barınma alanına getirilecek havanlara özel barınaklar kurulacak. Hayvanların rahatça gezmeleri için alanlar oluşturulacak. Hayvanlar kısırlaştırılarak, üremeleri engellenecek. Hayvanlar da bir can taşıdığını unutmayarak en güzel şekilde bakımlarını sağlayacağız. Eğer projede olumlu sonuçlar elde edilirse, sırasıyla diğer illerde de hayvan barınma alanları açacağız." diye konuştu.

Eroğlu, sözlerinin sonunda Ceritmüminli köyünde yapılacak baraj, Kırıkkale'nin merkezi ile ilçelerinde yapılan ağaç dikimi, göletler ve dere ıslahları hakkında bilgi verdi.

AK Parti Teşkilatı'nı ziyaret eden Eroğlu, burada partililere çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yemeğin ardından Kültür Merkezi'nde basına kapalı koordinasyon toplantısı gerçekleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber