Ankara'da öğrencilerden CİK eylemi

Haber Giriş : 05 Ocak 2005 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da bir grup öğrenci, Ceza İnfaz Yasası (CİK) protestosu sırasında çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan 46 kişinin serbest bırakılması için eylem yaptı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde kendilerini Ankara Sosyalist Gençlik Derneği (SGD) olarak nitelendiren bir grup ellerinde 'Adile Demir, Yusuf Bayraktar serbest bırakılsın' yazılı dövizler taşıyarak, "Baskılar bizi yıldıramaz", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" şeklinde sloganlar attı.

Fakülteleri dolaşarak slogan atan grup daha sonra kampüs girişine çıkarak burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına yapılan açıklamada, Ceza İnfaz Yasası'nı protesto eden Ezilenlerin Sosyalist Platformu üyelerinin sokak ortasında işkence görerek gözaltına alındıkları öne sürülerek, "İşkenceye sıfır tolerans diyenlerin suratına inen bu şamar, onları daha da arsızlaştırmış olacak ki, işkencelerini o çok övdükleri F tiplerinde devam etmişlerdir.

Meclisten geçen Ceza İnfaz Yasası'nın ilk uygulaması revire götürüyoruz diyerek işkenceye götürülen Deniz Bakır üzerinde olmuştur" denildi. İstanbul SGD Başkanı Başak Şahin'le aralarında Ankara SGD kurucularından Adile Demir ve üye Yusuf Bayraktar'ın bulunduğu 46 kişinin tutukluluk hallerinin devam ettiğinin ifade edildiği açıklamada, toplumun en dinamik kesimi olan öğrencilerin susturulmaya çalışıldığı öne sürüldü. Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber