'KPSS'de kopya var' deyip, diplomalarını yaktılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2009 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara- Ankara'da üniversite mezunu bir grup, kopya çekildiğini ileri sürdükleri Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptal edilmesini isteyerek, geçici mezuniyet belgelerinin ve diplomalarının fotokopilerini yaktı.

Kızılay'daki Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanan "KPSS'ye Hayır Platformu" üyesi grup adına açıklama yapan Sema Sağanak, "Iğdır'da 60'a yakın öğretmenin kurdukları bir merkezden Türkiye'nin değişik illerinde KPSS'ye giren ve para karşılığında anlaştıkları kişilere soruların cevaplarını telekonferans sistemiyle ilettikleri" yönünde basında çıkan haberleri anımsattı.

Genel eşitlik ilkesi gereği söz konusu sınavın iptal edilmesi gerektiğini ileri süren Sağanak, "Bütün arkadaşlar adına buradan Türkiye Cumhuriyeti savcılarına kendimizi ihbar ediyoruz. ÖSYM'nin duyarsız davrandığı kopya skandalı tamamıyla açığa çıkartılıp sınav iptal edilmezse, bizler de seneye bu kopya çetelerini bulup 6-7 bin TL verip kopya çekeceğiz" dedi.

KPSS'nin öğretmenlerin geleceğe "umutsuz ve çaresiz" bakmasına neden olduğunu iddia eden Sağanak, şunları söyledi:

"Devlet kendi üniversitelerinde yetiştirdiği öğretmenlere güven duymayarak tekrar sınava sokmaktadır. Sayın Başbakan iktidara gelmeden önce seçim meydanlarında sınavın kalkması gerektiğinden bahsediyordu. Seçildikten sonra söylediği sözleri unuttu. Bizim sorunlarımıza çözüm üretilmesi gerekiyor. Artık bu gidişin son bulmasını istiyoruz. Davos'ta 'one minute' diyen Sayın Başbakan'ın her gün diri diri mezara konulan binlerce öğretmenin ölümünü engellemek için de 'one minute' demesini bekliyoruz."

KPSS'nin kaldırılması yönünde çeşitli sloganlar da atan öğrenciler daha sonra yanlarında getirdikleri diploma ve geçici mezuniyet belgelerinin fotokopilerini yaktı.

Öte yandan, öğrenciler tarafından yapılan basın açıklaması na Bağ-Kur ve işçi emeklisi aylıklarına yapılan zammı protesto etmek için Kızılay'a gelen Disk'e bağlı Emekli-Sen üyeleri de destek verdi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber