Memura ek iş kanuni olacak

Haber Giriş : 06 Ocak 2005 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, geçinebilmek için ek iş yapan memurlara yönelik yasal düzenleme hazırlığında olduklarını söyledi. ?Adam zaten limon satıyor, emlakçılık yapıyor. O halde neden bir düzenleme yapmayalım' dedi

MEHMET Ali Şahin, AK Parti'nin devletin reorganizasyonunu sağlayacak kamu personel rejimi, mahalli idareler rejimi gibi iddialı yasa değişikliklerinin hazırlanmasında yer aldı. Devlet-birey ilişkilerinin yeniden düzenlenmesi için çaba sarfeden Şahin ile Başkanlık sistemini, personel politikalarını ve bürokrasiyi konuştuk.

Kamuda nasıl bir maaş düzenlemesi planlanıyor?

Yeni maaş sistemi üzerinde çalışıyoruz. Hiçbir devlet memuru, Devlet Memurları Kanunu'nda yazılı olanın dışında maaş alamayacak. Şimdi aynı işi yaptıkları halde devletten ayrı ayrı maaş alan çok sayıda memur var. Biz memuriyete girişi, izin haklarını, ek iş yapabilir mi yapamaz mı bir memur, bunların hepsini yeniden düzenleyeceğiz. Yani adam zaten limon satıyor, emlakçılık, galericilik yapıyor. O halde neden bir düzenleme yapmayalım... İstismara yol açmayacak bir şekilde çözüm bulacağız. 2002 Kasım'ında iktidar olduğumuzda kamuda bir milyon 735 bin 766 memur vardı. 27 ayda bu sayı 1 milyon 770 bin 312'ye çıktı. 2003'te 35 bin personel aldık. 2004'te bu sayı 40 bin oldu. 2003'te kamuya giren personelin 20 bini öğretmendi. 6 bin polis ataması yaptık. Sağlık personeli ve üniversite öğretim görevlilerinin dışında neredeyse kamuya eleman alınmadı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber