İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yurtkur: Amacımız her öğrenciye yurt bulma imkanı sağlamak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2009 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) üniversitede okuyan ve talepte bulunan tüm öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılayabilmenin çabası içinde olduklarını, bu kapsamda yeni projeleri yaşama geçirdiklerini söyledi.

Genel Müdür Albayrak, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde düzenlenen yönetim kurulu toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırladıkları projelere nereden kaynak bulabilecekleri, öğrencilerin kredi borçlarını ödeyebilmeleri için nasıl bir kolaylık sağlanacağı gibi konuları görüştüklerini kaydetti.

Toplantıları her ay düzenli olarak yaptıklarını ifade eden Albayrak, Türkiye genelinde yeni yurt için 77 projelerinin olduğunu, bunlardan 12'sinin gelecek günlerde hizmete gireceğini belirtti.

Türkiye genelinde kendilerine bağlı 238 yurt bulunduğunu ve buralarda geçen yıl 217 bin öğrenci kaldığını belirten Albayrak, ''Üniversitelerde okuyan 1.5 milyon öğrenci var. Bizim amacımız, talepte bulunan her öğrenciye yurt bulma imkanı sağlamaktır. Yeni projelerimizi de bu kapsamda hayata geçiriyoruz'' dedi.

Albayrak, yaklaşık 1 milyon öğrencinin faiziyle birlikte 1 milyar 600 milyon lira kredi borcu olduğuna dikkati çekerek, ödemelerde faizler konusunda önemli kolaylıklar sağlandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber