ÖSS'de ilk 2 bine giren yaşadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2009 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, başarılı öğrencileri Erciyes Üniversitesine davet etti.

Rektör Keleştemur, bu amaçla yaklaşık 3 bin 600 öğrenciye mektup gönderdi.

Türkiye derecesi yapan öğrencilerden Erciyes Üniversitesini tercih edenler 5 yıldızlı otel konforundaki suit dairelerde ücretsiz konaklayabilecekler.

Rektör Keleştemur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarılı öğrencilere gönderdiği davet mektubunda, neden Erciyes Üniversitesini tercih etmeleri gerektiği konusunda bilgiler verip, kaliteli bir eğitimin, ancak kaliteli bir eğitim kurumundan alınabileceğini belirttiğini söyledi.

Prof. Dr. Keleştemur, "Fiziki altyapısını tamamlamış, güçlü akademik kadroları ile Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından biri olan Erciyes Üniversitesi, eğitim kalitesi yanında, öğrenci kalitesini de artırmak çabasındadır. Bu amaçla, ÖSS'de dereceye giren ve ilk sıralarda yer alan öğrencilerimizi bünyemizde toplayarak çok daha güçlü bir konuma gelmek istiyoruz.

Bu sene, ÖSS'de başarılı olan çok sayıda öğrencinin, tercihini Erciyes Üniversitesinden yana kullanmalarını bekliyorum" diye konuştu.

5 YILDIZLI OTEL KONFORU ERÜ,

Türkiye genelinde ÖSS DİL puan türünde ilk 100, ÖSS SÖZ-2 puan türünde ilk 500, ÖSS EA-2 puan türünde ilk 1000 ve ÖSS SAY-2 puan türünde ilk 2000'ne giren ve tercihlerini Erciyes Üniversitesinden yana kullanarak herhangi bir fakülteye kesin kayıt yaptıran öğrencilere, Demir Karamancı Bilim Sitesi'nde ücretsiz konaklama imkanı verecek. Öğrenciler, eğitimlerini dayalı-döşeli suit dairelerde konaklayarak sürdürebilecekler. Daha sonraki yıllarda başarılarını devam ettiren öğrenciler, bu imkandan eğitimleri boyunca yararlanabilecek.

Prof. Dr. Keleştemur, "Başarılı öğrencilerimize 5 yıldızlı otel konforunda konaklama imkanı sunmak bizleri mutlu ediyor. Üniversitemiz yerleşkesi içindeki Demir Karamancı Bilim Sitesi'nde ücretsiz olarak konaklayacak başarılı öğrencilerimize daha geniş imkanlar sunmak için de gayretlerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü, davet mektubu yanında başarılı öğrenciler ve ailelerine bizzat ulaşmaya çalışıyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, üniversite hakkında bilgi edinmek isteyen veli ve öğrencilere kitap ve broşürler gönderiliyor.

Geçen yıl, ÖSS'de ilk 1000'e giren 5'i Tıp, 27'si Eğitim Fakültesi olmak üzere 32 öğrenci Erciyes Üniversitesine kayıt yaptırmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber