Katsayı kalkacak müjdesi lâfta kalmasın

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Temmuz 2009 09:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÖSS'de katsayı uygulamasının 10 yıl içinde binlerce genci ve ailesini mağdur ettiğini söyleyen ÖNDER Başkanı Yusuf Ziayettin Sula, 'Artık vaat değil, yetkililerden katsayı uygulaması ile ilgili somut icraat bekliyoruz' diye konuştu.

OKTAY MEHMET İSTANBUL

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın önümüzdeki hafta yapılacak YÖK Genel Kurulu'nda katsayı uygulamasının ele alınacağını açıklaması binlerce İmam Hatip ve Meslek Lisesi öğrencisinin yüreğine su serpti. Türkiye'deki on binlerce katsayı mağduru, keyfi uygulamanın bir an önce kalkmasını bekliyor. İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Başkanı (ÖNDER) Yusuf Ziayettin Sula, 1999 yılında uygulamaya konan katsayı engelinin 10 yılda aileleri ile birlikte on binlerce öğrencinin mağduriyetine sebep olduğunu belirterek ?Yetkililerden artık vaat değil, somut icraat bekliyoruz. Artık bu insanların gururu ile oynanmasın' dedi. Sula, "YÖK Başkanı Özcan'ın katsayı uygulamasının kademe kademe geri çekilebilir" şeklindeki beyanatının kendilerini ve on binlerce mağdur aileyi tatmin etmeyeceğini söyledi.

DIŞARIDA OKUYORLAR

ÖNDER Başkanı Yusuf Ziayettin Sula, yıllardır uygulanan keyfi yasak yüzünden Türkiye'de eğitim imkanı bulamayan çok sayıda İHL mezunu öğrencinin başta Avusturya olmak üzere değişik Balkan ülkelerine gittiğini söyledi. 'Kötü komşu mal sahibi yapar' misali, baskıların öğrencilerin yurdışına açılmasına neden olduğunu ifade eden Sula, öğrencilerin eğitim gördükleri yabancı üniversitelerde de üstün başarılara imza attıklarını söyledi. Baskıların kendilerine yurt dışı eğitimi konusunda tecrübe sahibi yaptığını anlatan Sula, ?Katsayı uygulaması kalksa bile çocuklarımız Avrupa'da eğitim görmeye devam edecek' dedi.

3 YÖK ÜYESİ DEĞİŞTİ

Öte yandan önümüzdeki hafta yapılacak YÖK Genel Kurul Toplantısı öncesi 3 YÖK üyesi değişti. YÖK üyesi Bülent Serim, kurulda katsayı uygulamasının görüşülmesine tepki olarak istifa ettiğini açıklarken YÖK'te Cumhurbaşkanlığı kontenjanından atanan üyeler Prof. Dr. Tunçalp Özgen ile Prof.Dr. Engin Ataç ise görev sürelerinin dün sona ermesi üzerine YÖK üyeliğinden ayrıldılar.

YÜREKLERE SU SERPTİ

ENSAR Vakfı Başkanı Ahmet Şişman; YÖK Başkanı Özcan'ın açıklaması binlerce katsayı mağdurunun yüreğine su serpti. İnşallah açıklamalar bu sefer vaatte kalmaz. Hepimiz alınacak kararı sabırsızlıkla bekliyoruz.

EYÜP Anadolu İHL Müdürü Ahmet Aksoy: 10 yıldır uygulanan anlamsız yasak bir an önce kaldırılarak mağduriyetlere son verilmelidir. YÖK'ten konması bile anlamsız olan uygulamayı önümüzdeki yıl değil, bu yıla yetiştirmesini bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber