İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS-2009/4 Tercih Kılavuzu

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapılacaktır. Adayların bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (2008-KPSS Lisans) KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Temmuz 2009 09:23, Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019 12:06
KPSS-2009/4 Tercih Kılavuzu
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapılacaktır. Adayların bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (2008-KPSS Lisans) KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekir.

KPSS-2009/4: Tercih Kılavuzu

Aşağıdaki pdf uzantılı dokümanları açabilmek için Adobe Reader 'ın 5.0 veya üstü sürümünün sisteminizde yüklü olması gerekmektedir. Eğer dokümanları kaydetmek istiyorsanız, kaydetmek istediğiniz dokümanın üzerine sağ tıklayıp "Hedefi Farklı Kaydet" seçeneğini seçiniz.

KPSS-2009/4 TERCİH KILAVUZU

GENEL AÇIKLAMALAR
TABLO 3 - LİSANS MEZUNLARI İÇİN POZİSYONLAR
LİSANS MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER
CİNSİYET VE DİĞER KOŞULLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER
TABLO 4C - MEZUN OLUNAN LİSANS PROGRAMLARI

1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR
1.1 T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapılacaktır.
1.2 Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.
1.3 Adayların bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (2008-KPSS Lisans) KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekir.
1.4 Yerleştirme işlemlerinde KPSSP3 puanı kullanılacaktır.
2. TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER
2.1 Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği son gün itibariyle, ilgili lisans programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderilmesinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.
2.2 Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.
3. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER
3.1 Adaylar tercihlerini 17-20 Temmuz 2009 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 20 Temmuz 2009 gecesi, saat 00:00'da sona erecektir.
3.2 Bu kılavuzda T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının atama yapacağı sözleşmeli pozisyonlar Tablo-3'te gösterilmiştir.
3.3 Tercihlerinizi yaparken, sözleşmeli pozisyonlar için ?Aranan Nitelikleri? gösteren
sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir.
Bir sözleşmeli pozisyon için mezun olunan program koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.
Ayrıca, bu kılavuzdaki T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından düzenlenen ?Başvurma Genel ve Özel Şartları ile Diğer Hususlar?ı mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.
DİKKAT:
Mezun olunan program ile ilgili nitelik koşulunu karşılamadığınız bir sözleşmeli pozisyona tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurunuz. Mağduriyete uğramamanız için tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz.
Tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz.
İnternet üzerinde tercihlerinizi kaydettiğiniz andan itibaren, bu tercihlerinizi değiştirmeniz, kısmen ya da tamamen iptal etmeniz mümkün olmayacaktır.
3.4 Tercih yapmak istediğiniz sözleşmeli pozisyonları belirleyiniz ve 15'i geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada sözleşmeli pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir. Tercihlerinizi yazmanız için bu kılavuzdaki boş Tercih Listesinden yararlanabilirsiniz. Böyle bir hazırlık size tercihlerinizi internete girmenizde kolaylık sağlayacaktır. Üzerinde çalışma yaptığınız listeyi ÖSYM'ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM'de hiçbir şekilde işleme konmayacaktır. Sadece internetten yapılan tercihler geçerlidir.
3.5 İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve buradan KPSS-2009/4 Tercih işlemleri alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi giriniz.
2008-KPSS başvuru işlemlerinde kullandığınız ya da Başvuru Merkezi tarafından verilen şifreyi girerek tercihlerinizi yapabilirsiniz.
Şifresini unutan adaylar; nüfus cüzdanları ile birlikte şahsen herhangi bir ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine gidecekler ve oradaki başvuru merkezi görevlisinin yardımı ile yeni bir şifre edineceklerdir.
Bu şifre daha sonraki gerek tercih gerekse sınavlar ile ilgili işlemlerde de kullanılacağından adayların bu şifreyi saklamaları yararlarınadır. İsteyen adaylar tercihlerini ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinde, 3 TL Tercih Hizmeti Ücreti ödeyerek yaptırabilirler.
3.6 KPSS-2009/4 Tercih işlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve ?Tercih Bildir? alanına tıkladıktan sonra ekrandaki açıklamalara göre hareket ediniz. Hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki sözleşmeli pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız. Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmanız için ekranda ?KPSS-2009/4 Tercihleriniz ???.. tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir.? ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada ?Yazdır? alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız.
3.7 Tercihlerinizi yapmak için ÖSYM'nin ilgili internet sayfasına girdikten sonra ÖSYM kayıtlarında size ait öğrenim düzeyi, mezun olunan program ve mezuniyet tarihi bilgileri ekrana gelecektir. Mezun olunan program bilginizde değişiklik yapmak için ilgili resmi belge (diploma, öğrenci belgesi?vb.) ve bu kılavuzdaki ?Genel Amaçlı Dilekçe Örneği? ile birlikte 20 Temmuz 2009 günü saat 12:00'ye kadar ÖSYM'ye şahsen başvurunuz.
Ekranda mezuniyet tarihiniz gün, ay ve yıl olarak görülmektedir. Bu tarihte değişiklik yapmak istiyorsanız bu değişikliği ekranda kendiniz yapabilirsiniz. Bu alan boş ise bu alanı doldurmanız zorunludur.
4. ÖSYM TARAFINDAN YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI
4.1 Bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.
4.2 Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.
4.3 Yerleştirme yapılırken ÖSYM'ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program ile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.
4.4 Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu veya T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.
4.5 Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.
5. YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI
KPSS-2009/4 Tercih yerleştirme sonuçlarını adaylar ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek, yerleşme bilgileri ÖSYM tarafından T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına elektronik ortamda gönderilecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan T.C. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün www.iskur.gov.tr internet adresi veya T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının www.sgk.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir.
6. SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATANMA
6.1 ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan sözleşmeli pozisyonlara T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü veya T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca doğrudan atanacaklardır.
6.2 Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü veya T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.
7. HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR
KPSS'de yüksek puan almak bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü veya T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının atama için öngördüğü niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.
8. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ ÜZERİNDE İNCELEME İSTEKLERİ
Yerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının internet yoluyla açıklanmasından itibaren, en geç 30 gün içinde bu kılavuzdaki ?Genel Amaçlı Dilekçe Örneği?ni kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdırlar. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numarası esas alınır. Bu dilekçenin işleme konabilmesi için, dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6032068-5001 numaralı hesabına 5,00 TL'nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir.

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞININ BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI İLE DİĞER HUSUSLAR

1.GENEL AÇIKLAMA

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme ve Yerleştirme Sınavı (KPSS lisans) sonuçlarına göre, T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan İl Müdürlükleri ile İl Müdürlüklerine bağlı Merkez Müdürlüklerinde (il/ilçe) istihdam edilmek üzere 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre Sözleşmeli Büro Personeli alınacaktır. Tercihler yapılmadan önce aşağıdaki koşulların dikkatle incelenmesi gerekmektedir.

2.BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI

2.1.BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlan edilen pozisyona atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmak.

b) Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

2.2.BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu Kılavuzda yer alan pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartların tamamını taşımaları gerekmektedir.

2.2.1. Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranılacak genel şartlara ilave olarak;

a) Sözleşmeli Büro personeli olarak istihdam edilecek pozisyonun karşısında yer alan lisans programlarından mezun olmak.

b) 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS-Lisans) girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

c) Sabıkası bulunmadığını, Cumhuriyet Savcılığından alacağı güncel bir belge ile kanıtlamak.

d) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

e) Sözleşmeli personel olarak görev yapmasına engel bir durum olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BAŞVURU GENEL, ÖZEL VE DİĞER ŞARTLARI

1.GENEL AÇIKLAMA

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme ve Yerleştirme Sınavı (KPSS Lisans) sonuçlarına göre, Kurumumuz Merkez ve Taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan birimlerinde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre Sözleşmeli Psikolog ve Büro Personeli alınacaktır. Tercihler yapılmadan önce aşağıdaki koşulların dikkatle incelenmesi gerekmektedir.

2.BAŞVURU GENEL, ÖZEL VE DİĞER ŞARTLARI

2.1.BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlan edilen pozisyona atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmak.

b) Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

2.2.BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu Kılavuzda yer alan pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartların tamamını taşımaları gerekmektedir.

2.2.1. Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranılacak genel şartlara ilave olarak;

a) Sözleşmeli Psikolog ve Büro personeli olarak istihdam edilecek pozisyonun karşısında yer alan lisans programlarından mezun olmak.

b) 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS-Lisans) girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

c) Sabıkası bulunmadığını, Cumhuriyet Savcılığından alacağı güncel bir belge ile kanıtlamak.

d) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

e) Sözleşmeli personel olarak görev yapmasına engel bir durum olmadığını sağlık raporu (Sağlık Ocağı veya Hükümet Tabibliği Raporu) ile belgelemek.

2.3.DİĞER ŞARTLAR

2.3.1. Tercih durumlarına göre ataması yapılan (görevlendirilen) Sözleşmeli personelin ?Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Buna Dair Ek ve Değişikliklerinde? yer alan hükümler dışında başka İl'e görevlendirilmeleri yapılmayacaktır.

2.3.2. İlana uygun olarak göreve başlatılacak olanlar; sosyal güvenlik yönüyle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi olacaklar ve istihdam edilecekleri birimlerde Bakanlar Kurulunca Devlet Memurları için saptanan diğer personelin tabi olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır.

2.3.3. Yerleştirme sonuçlarının ÖSYM internet sayfasında ilan edilmesini müteakip adayların, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne atanmak üzere başvuracakları tarihler, atamaya esas istenilen belgeler ve diğer açıklayıcı bilgiler www.iskur.gov.tr internet sitesinden ilanen duyurulacaktır.

2.3.4. Yerleştirilenlere ayrıca Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından, müracaat veya atama için herhangi bir yazı, tebligat, belge vb. gönderilmeyecektir.

* Dilekçe yazılmasını gerektiren konular için ÖSYM ile yapılacak her türlü yazışmada ?Genel Amaçlı Dilekçe Örneği?

kullanılmalıdır. Dilekçenin işleme konabilmesi için adayın ne istediğini açıkça belirtmesi gerekir. Dilekçe örneği üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur, bilgi alanları eksik olan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Aday, dilekçenin aslını ÖSYM'ye ulaştırmalıdır. Merkezimize faks ya da e-posta yoluyla ulaştırılan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Aday, evrak referans numarasını ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecektir.

Adayın http://ais.osym.gov.tr adresinde işlem yapabilmesi için herhangi bir sınava başvuru işlemi sırasında edindiği aday internet erişim şifresi'ni kullanması gerekir. Bu şifre, adayın sonraki yıllarda da ÖSYM'nin internet adresinden yapabileceği tüm işlemlerde (bireysel başvuru, tercih yapma, bilgilerini görme ve bazı bilgilerini değiştirme vb.) kullanılacaktır. Bu nedenle adayın bu şifreyi unutmaması, kimseye vermemesi ve özenle saklaması gerekir. Şifresini bilmeyen ya da yeniden edinmek isteyen adaylar T.C. Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanıyla şahsen ÖSYM Başvuru Merkezlerine başvurmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber