Okul Müdürlüğüne Yapılan Atamalarda Rezalet...

Bugün bir müdür yardımıcı arkadaşımız "Haber Gönder" bölümü yoluyla yaşadığı bir olayı bizlerle paylaşmıştır. Aslında bu metin, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı tüm olumlu çalışmaları bir anda unutturacak türdendir. Bir okul müdürüne karşı il milli eğitim müdürlüğündeki bir şube müdürünün tavrı, okul müdürlüklerinin milletvekilleri tarafından paylaşılması, Genel Müdürlerin bile bir şey yapamaması ve yapılan bir atama kararının geri alınması... Okuyun, rezalete siz karar verin. (Not: İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelen tepkilerin sitemizce haklı görülmesi üzerine metinde geçen iller A ve B olarak kodlanmıştır.)

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMURLAR.NET'İN AŞAĞIDAKİ HABERE İLİŞKİN AÇIKLAMALARI

Aslında bizlere gönderilen maili içinde geçen isimlerle beraber aynen yayımlayabilirdik. Zira Devlet memurları sadece 657 sayılı Kanunun 15. maddesi kapsamında görevleri ile ilgili basına bilgi veremezler. Görevden kasıtta, yürütmekte olduğu görevdir. Örneğin Personel Genel Müdürlüğündeki bir memurun basına "biz şu an şöyle bir proje yürütüyoruz demesi" suçtur ama aynı personelin memur maaş zammının adaletsiz olduğunu belirtmesi suç değildir. Bu konuya ilişkin olarak daha önce hazırladığımız bir dosyayı görmek için tıklayın.

Ancak, bize göre olayın hukuki durumu bu şekilde olmasına rağmen, Devletimizin bir çok kurumundaki denetim elemanlarının yeterli formasyona sahip olmamalarından dolayı ve ilgili ziyaretçimize ceza verilebilmesi gündeme gelebileceğinden, şu açıklamayı yapmakta yarar görüyoruz.

Aşağıda yer ve isimlerin hiçbiri gerçek değildir. Ancak, Bakanlıkça talep edilmesi halinde her detaya ilişkin bilgi ve belgeleri de sunulabilecek durumda olduğumuzu da belirtmek isteriz.

Sabahki yayında geçen il müdürlüklerinin ismi, sözkonusu il müdürlüklerinden gelen tepkilerin sitemizce haklı görülmesi üzerine A ve b olarak değiştirilmiştir. Memurlar.net olarak burada kişileri değil bir anlayış sorunun ele alınması gerektiğini önemle belirtmek isteriz.


HABERİN DETAYLARI

Ben A. ili .. ATL.AML.TL.VE Endüstri Meslek Lisesi müdür yardımcısı iken Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 17.12.2004 tarih ve ... sayılı atama kararnamesi ile B. Merkez Kilimli AML. TL. ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğüne atandım. Bu çerçevede yeni görevime başlamak üzere 29.12.2004 Çarşamba günü ilişiğimi kestim.

TARİH 30.12.2004, SAAT O8:30

Atanmış olduğum B. Merkez Kilimli AML. TL. ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü görevine başlamak için aynı gün B. iline hareket ettim. 30.12.2004 Perşembe günü saat 08:30' da atandığım okuluma gelmemiş olan kararnamemi almak ve Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşüp, tanışmak için B. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gittim.

Bana atama bürosunda ?KARARNAMEMİN GELMEDİĞİ, MÜDÜR ATAMALARINA BAKAN PERSONELİN HASTANEDE İŞLERİ OLDUĞU VE BENİM ATAMAYA BAKAN Hasan Y. BEYLE GÖRÜŞMEM GEREKTİĞİ? söylendi.

Hasan Y. beyle görüşmek üzere odasına gittiğimde daha kendisi gelmemişti fakat aynı odayı paylaştıkları C.D. beye kendimi tanıttım ve Hasan bey gelene kadar çay içip sohbet ettik. C. Bey beni İl Milli Eğitim Müdürünün yanına götürdü. Burada İl Milli Eğitim Müdürü ile tanıştık. Daha sonra Hasan Y. beyin odasına geldiğini öğrendim ve kendisine B. Merkez Kilimli AML. TL. ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü olarak atamamın yapıldığını söyledim.

Hasan Y. bey bana hiçbir şey söylemeden sadece ?BİZE SORMADAN NİYE GELİYORSUN, KARARNAMEN GELMEDİ, BİZ ORAYA BAŞKASINI DÜŞÜNÜYORDUK? dedi. Ben de nasibin böyle olduğunu ve bağlı bulunduğum Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürünün talimatıyla geldiğimi, elimde atama kararnamesi örneği olduğunu, arzu ederlerse bakanlıktan faks ile de isteyebileceğimi söyledim.

TARİH 30.12.2004, SAAT 09:30

Hasan Y. bey bana ?SEN ÖĞLEDEN SONRA GEL? diyerek beni gönderdi.

Bu arada ben Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünü arayarak konu hakkında bilgi verdim ve kararnamemi faks ile tekrar gönderilmesini istedim. Kararname faks ile B. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi ve Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin bey İl Milli Eğitim müdürünü telefonla arayarak yardımcı olunmasını istedi.

TARİH 30.12.2004, SAAT 14:30: Öğleden sonra Milli Eğitim Müdürlüğüne gittiğimde idarecilerin hepsinin bir açılışa gittiklerini öğrendim. Bu arada kararnamemin geldiğini gördüm ve memurlara üst yazısını hazırlattım.

TARİH 30.12.2004, SAAT 16:30: Saat 16:30' da Hasan Y. bey Milli Eğitim Müdürlüğüne geldi. Kendisine kararnamenin geldiğini ve göreve başlamak istediğimi söyledim. Bana ?SEN DIŞARIDA BEKLE? dedi ve bir süre sonrada Milli Eğitim Müdürünün yanına giderek saat 17:20'ye kadar dışarı çıkmadı. Bu arada personel 17:00'dan itibaren mesaisini bitirip odalarından ayrıldı.

TARİH 30.12.2004, SAAT 17:20: Saat 17:20 ?de Hasan Y. bey yanıma gelerek ?BU GÜN MESAİNİN BİTTİĞİNİ VE YARIN SAAT 10:00 -11:00 GİBİ TEKRAR GELMEMİ SÖYLEDİ.? Ben de saat 08:00 de gelmek istediğimi, saat 10:00 ? 11:00'ın ne özelliğinin olduğunu sordum. Bana ?MİLLETVEKİLLERİNİN O OKULA BAŞKASINI ATAMAK İSTEDİKLERİNİ VE ONLARIN HABERİ OLMADAN GÖREVE BAŞLATAMAYACAĞINI SÖYLEDİ.?

TARİH 30.12.2004, SAAT 19:00: İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gece konakladığım öğretmen evine geldiğimde buradaki idareci personel bana ?MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN BENİ TELEFONLA ARADIĞINI ERKEK TEKNİK GENEL MÜDÜRÜNÜN BENİ 31.12.2004 CUMA SABAHI ANKARAYA ÇAĞIRDIĞINI SÖYLEDİ.?

Ben de Milli Eğitim Müdürlüğüne iletilmek üzere B. İli Öğretmenevi Müdürlüğüne göreve başlamak istediğim konusunda bir dilekçe verdim. Öğretmenevinde tesadüfen karşılaştığım Bakanlık Başmüfettişlerinden ... beye durumumu anlattım. Kendisi kararnamenin bir fotokopisini ve cep telefon numaramı alarak konuyu soracağını belirtti.

TARİH 31.12.2004

30.12.2004 gecesi Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin beyin beni çağırdığını düşünerek Ankaraya hareket ettim. 31.12.2004 sabahı genel müdürüm Hüseyin bey ile yaptığım görüşmede kendisinin beni çağırmadığını ve göreve bir an önce başlamamı istediğini öğrendim. Ankara'dan B iline mesai saatinden önce yetişemeyeceğim ve hafta sonu tatilinin başlayacağı için A ilindeki evime gittim.

TARİH 03.01.2005

03.01.2005 tarihinde A. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek atamamın iptal edilip edilmediğini yazılı olarak sordum. Atamamın iptal edildiğine dair kararnamenin olmadığı tarafıma yazılı bildirilmiştir. Aynı gün B. Milli Eğitim atama bürosu ile yaptığım telefon görüşmesi sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 31.12.2004 tarih ve ... sayılı yazıları ile atamamın iptal edildiğini ve iptal yazısının B İli valiliğine gönderildiğini öğrendim.

A il Milli Eğitim Müdürlüğüne Personel Genel Müdürlüğünün yazısı ile müracaat edip tekrar eski görevime başlamak istediğimi bildirdim. Fakat atama bürosu beni tekrar başlatamayacaklarını çünkü benim ilişiğimi kesip B. iline gittiğimi ve atamanın iptali konusunda kendilerine herhangi bir belge gelmediğini söylediler.

Ben 1991 yılında öğretmenlik görevime başladım. Eğitim yönetimi teftişi ve planlaması üzerine yüksek lisans yaptım. 09-28 aralık 2002 tarihleri arasında Yalova'da okul müdürlüğü için yapılan Eğitim yönetimi kursundan 98 puan aldım. Bu güne kadar endüstri meslek liselerinde yaklaşık 9 yıl müdür yardımcılığı görevinde bulundum. Bir adet aylıkla ödüllendirme, 1 adet takdir belgesi, üç adet teşekkür belgesi ve dokuz adette bakanlığımızın düzenlemiş olduğu hizmet içi eğitim çalışmalarına katıldım. Görev yaptığım süre içerisinde herhangi bir nedenle hiçbir ceza almadım ve sicil notlarım 90 puan üstündedir.

30.12.2004 tarihinde B ilinde göreve başlamak istememe rağmen il milli eğitim Müdürlüğünce keyfi uygulama sonucu göreve başlatılmadım. A. ilinden 29.12.2004 tarihinde ilişiğimi keserek B iline göreve başlamak için gittim fakat iki gün boyunca çeşitli engellemelerden dolayı yazılı olarak müracaat etmeme rağmen göreve başlatılmadım ve 31.12.2004 tarihinde atama kararnamem gerekçe gösterilmeden iptal edilmiştir.

Ne zamandan beri liyakat sistemi bir kenara bırakıldı, Milli eğitim bakanlığını il milli eğitim şube müdürleri ve millet vekillerimi yönetiyor.

Bu arada ulaşım, konaklama, telefon ve göreve başlayamaman sebebiyle ücret kaybımdan dolayı maddi; atamamın yapılıp gerekçe gösterilmeden tekrar iptal edilmesinden dolayı da manevi olarak mağdur edilmiş bulunmaktayım.

Mağduriyetimin giderilmesini ve göreve neden başlatılmayıp atama kararnamemin hangi sebeplerden dolayı iptal edildiğini merak etmekteyim.

Saygılarımla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber