Elektronik sigarada kanser riski

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2009 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, üreticilerinin tütünden yapılan sigaralara göre daha güvenli olduğu iddialarına rağmen, elektronik sigaralarda kansere neden olan zehirli kimyasallar bulunduğunu bildirdi.

FDA, 2 büyük elektronik sigara yapımcısının ürünlerine yapılan testlerde, aralarında otomotiv sektöründe kullanılan antifirizin temel maddesinin de bulunduğu bazı zehirli kimyasallar tespit edildiğini vurguladı.

FDA yetkilisi Dr. Joshua Sharfstein, ürünlerin ne kadar nikotin ve ne kadar diğer kimyasalları içerdiği hakkında çok az şey bilindiğine dikkat çekti.

FDA'daki bilim adamları, incelenen 19 çeşit elektronik sigaranın yarısında insanlarda kansere neden olan nitrozamin bulunduğunu, nikotin içermediği bildirilen bazı ürünlerde ise düşük seviyede uyarıcılara rastlandığını, bu ürünlerin öncelikle Çin'de üretildiğine işaret etti.

Elektronik Sigara Derneği ise, FDA'nın testlerinin, doğru ve güvenilir sonuçlara varmak için yetersiz olduğunu ileri sürdü.

Bu arada, ürünleri incelenen firmaların isimlerini açıklayan FDA, 2 şirkete karşı harekete geçilip geçilmeyeceği hakkında bilgi vermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber