Türk Eğitim-Sen: Öğretmenin ek derslerini kesmeyi kafanızdan atın

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2009 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin tasarruf tedbirleri adı altında öğretmenlerin maaş karşılığı olarak haftalık 15 saat olan ders saatini 20'ye çıkarma hazırlığı içinde olduğu öne sürerek, "Öğretmenin ek derslerini kesmeyin" dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Koncuk, öğretmenlerin az sayıda ders alması esasına göre yapılan bu düzenleme ile 450 milyon TL'lik bir tasarruf sağlanacağının hesap edildiğini kaydederek, "Tedbir olarak ortaya konulan bu garabet düşüncelerin bütçe açığını kapatmayacağı ama zaten ciddi problemler içerisinde olan eğitim öğretimi daha da problemli hale getireceği açıktır. Öğretmenini, hizmetlisini, memurunu 7 yıldır hiç hesaba katmayan, onlara insanca yaşayabileceği bir geliri çok görenlerin, üstüne

üstlük onların ek derslerine, sağlık hizmetlerine göz dikmelerine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Öğretmen ve memurların, ekonomik kriz sebebiyle kredi kartlarına mahkum hale getirildiğini savunan Koncuk, "Onların gelirlerini yükseltmek yerine, daha az aylık gelirle yaşamalarını istemek tek kelime ile vicdansızlıktır. Amerika'ya Avrupa'ya bakın onlar ekonomik krizi atlatabilmek için refahı tabana yaymayı en önemli tedbir olarak görürken, ülkemizde ise krizin tüm yükü öğretmenin, memurun ve halkın omuzlarına yüklenmek istenmektedir" diye konuştu.

Türk Eğitim Sen olarak hükümeti uyardıklarını ifade eden Koncuk, "Öğretmenin ek dersini kesmeyi kafanızdan atın; memurun, emeklinin ilaç katılım payı ile uğraşmayın. Başka kaynaklar bulun, önce tasarrufu siz kendi harcamalarınızda yapın. Böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesi durumunda iş bırakma dahil her türlü eylemi meşru göreceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bu eylemlerin her türlü sorumluluğu hükümete ait olacaktır. Bu noktada Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu göreve davet ediyoruz. Çubukçu

dönemi ek derslerin azaltıldığı bir dönem olarak anılmamalıdır. Bu nedenle Bakan Çubukçu, gerekli girişimlerde bulunmalı ve öğretmenlerin yanında olduğunu eğitim camiasına göstermelidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber