Yüksek sıcaklık uyarısı - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Temmuz 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Karadeniz'in kıyı kesimlerinde (Zonguldak, Bartın, Akçakoca, İnebolu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Hopa ) kuvvetli olması bekleniyor..

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, batı kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin kuzey kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Karadeniz'in kıyı kesimlerinde (Zonguldak, Bartın, Akçakoca, İnebolu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Hopa ) kuvvetli olması kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, yıldırım, ani sel, su baskını ve heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının Güney Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde Temmuz ayı ortalama değerlerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Sakarya ve Bilecik çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla bölgenin kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Akçakoca, İnebolu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyıları ile öğleden sonra iç kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Iğdır kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber