Savcı Gök, Samsun'a atandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Temmuz 2009 01:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adli Yargı Kararnamesi ile İzmir Cumhuriyet Savcılığından Samsun Cumhuriyet Savcılığına atanan Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, karara şaşırdığını ve henüz ne yapacağına karar vermediğini bildirdi.

Murat Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Karara şaşırdım. Beklemiyordum. Henüz ne yapacağıma karar vermedim'' dedi.

Urla'da belediye ve Barbaros Çocuk Köyü'ne yönelik düzenlenen operasyonlarla ismini duyuran Murat Gök, CMK 250 ile yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak İzmir'e atanmıştı.

Murat Gök'ün İzmir'de, Kaynaklar, Buca, Alaçatı ve Güzelbahçe belediyelerine, Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki organize suç örgütüne ve İzmir Adliyesindeki hakim ve avukatların karıştığı rüşvet iddialarına ilişkin düzenlediği operasyonlar geniş yankı bulmuştu.

Cumhuriyet Savcısı Gök, 8 Nisan 2009 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca CMK 250 ile yetkili İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmalara çıkmakla görevlendirilmiş, soruşturmasını yürüttüğü dosyalar başka bir cumhuriyet savcısına teslim edilmişti. Görevden alındığı dönemde çeşitli basın kuruluşlarına konuşmalar yapan Gök, ''Yaptıklarım için değil yapacaklarım için görevden alındım'' demişti.

Murat Gök'ün düzenlediği Kumsal operasyonunda göz altına alınan avukat Ahmet Salih Gürsoy, Murat Gök'ün görevden alınmadan 5 gün önce geçirdiği trafik kazasındaki aracının akaryakıt kaçakçılığı iddiasıyla yargılanan kişilerin üzerine kayıtlı olduğunu iddia ederek Gök hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Murat Gök hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

Bu arada, Murat Gök'ün görevden alındığı dönemde bir gazeteye yaptığı açıklamalarda ismi geçen İzmir Valisi Cahit Kıraç ile Yengeç operasyonu iddianamesinde ismi geçen Başsavcı Vekili Yaşar Özer Bölükbaşı ve 12. Aile Mahkemesi Hakimi Haydar Elgin, Gök aleyhinde tazminat davaları açmışlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber