ÖNDER: Baro'nun katsayı davası saplantılı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Temmuz 2009 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖNDER Başkanı Yusuf Ziya Sula, İstanbul Barosu'nun YÖK'ün katsayı kararının yürütmesinin durdurulması için Danıştay'a dava açmasını eleştirerek, ?Baro boşa nefes tüketmesin. Bunlar, garezle ve saplantılarla yapılan girişimlerdir? dedi. Sula, ailelerin tedirgin olmaması gerektiğini söyledi

SEHER ÖNALAN / İSTANBUL

İstanbul Barosu Başkanlığı'nın, önceki gün YÖK tarafından alınan ?farklı katsayı uygulaması kararı? ilgili olarak yürütmenin durdurulması için Danıştay'a dava açmasına İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (ÖNDER) Başkanı Yusuf Ziya Sula tepki gösterdi.

GEREKÇE AKILLARA ZİYAN

Dernek Başkanı Sula, Baro'unun girişimini, ?boşa nefes tüketmek? olarak nitelendirdi. Baro'nun ?Düz liseleri seçen öğrenciler haksız bir rekabetle karşı karşıya kalacak. Bu karar kazanılmış bir hakkın alınması ile bir grubun kayrılması anlamına gelmektedir? açıklamasını ?akıllara ziyan bir gerekçe? sözleriyle değerlendiren Başkan Sula, ?Burada tamamen bir ideolojik bağnazlık var. Bunlar ideolojik saplantılar ve garezle yapılan başvurulardır? dedi.

YÖK ARKASINDA OLACAKTIR

?Danıştay yürütmeyi durdurursa bu kez ne olur? sorusuna ise Sula, ?Teknik olarak Danıştay diyelim ki bu uygulamayı iptal etti. YÖK yine yeni düzenlemeler yapacaktır. YÖK, daha önce aldığı kararın arkasında duracaktır. Ben buna inanıyor ve güveniyorum. Yeni bir düzenleme istense bile YÖK, küçük nüanslarla düzenleme yapacaktır. Puan düzenlemesinde ise en fazla birkaç puanlık fark olabilir. Eskiye dönmeyi düşünenler hayal kırıklığına uğrayacaktır? cevabını verdi.

AİLELER TEDİRGİN OLMASIN

Başkan Sula, İmam Hatip'teki öğrenciler ile velilerin tedirgin olmamasnı istedi. Sula, ?Artık geriye dönüş olamaz. Eski zalimce katsayı uygulaması geri dönmez bu bitti. 5 ay önce YÖK, tekli sınav sistemini kaldırdı. Konulan iki sınav sistemine uygun olarak da yeni düzenlemeler yaptı. Bu karara itiraz için konulan 65 günlük süre de çoktan dolmuştur. Herkesin gönlü ferah olsun? şeklinde konuştu.

ÖSYM: Biz kararı uygularız

ÖSYM Başkanı Prof. Ünal Yarımağan ise katsayı ile ilgili olarak İstanbul Barosu'nun Danıştay'a açtığı dava ile ilgili olarak değerlendirme yapmadı. Yarımağan, ?Biz ÖSYM olarak YÖK tarafından alınan kararların uygulayıcısıyız. Biz, ne söylenirse ve ne karar alınırsa ona uymak durumundayız. Taraf değiliz? şeklinde konuştu. Konu hakkında YÖK Yönetim Kurulu üyeleri ise açıklama yapmaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber