Vakıfbank'tan borçlu öğrencilere jest

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2009 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenim ve katkı kredisi borçlarını banka kredisi çekerek defaten ödemek isteyenler için Vakıflar Bankası Pazartesi günü mürcaatları başlatıyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, öğrenim ve katkı kredisi borçlarını banka kredisi çekerek defaten ödemek isteyenlerin, 3 Ağustos Pazartesi gününden itibaren Vakıflar Bankası'nın tüm şubelerine T.C. kimlik numaralarıyla kredi başvurusu yapabileceklerini bildirdi.

Hasan Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Temmuz'da, öğrenim ve katkı kredisi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapılarak, vatandaşlara borçlarını ödemede kolaylık getirildiğini hatırlattı.

Albayrak, açıklamasında şunları kaydetti:

''Bu doğrultuda, YURTKUR'dan öğrenim ve katkı kredisi alan ve çeşitli sebeplerden dolayı borçlarını zamanında ödemeyerek 6183 sayılı kanun hükümlerine göre vergi dairelerince takibe alınmış ve 10 Temmuz tarihi itibariyle tahsil edilmemiş borçlarını banka kredisi çekerek defaten ödemek isteyenler, 3 Ağustos'tan itibaren doğrudan Vakıflar Bankası'nın tüm şubelerine T.C. kimlik numaralarıyla kredi başvurusu yapabileceklerdir.

Bankaya gelecek kredi başvurularının inceleme, kabul ve reddi konuları tamamıyla bankanın inisiyatifinde olup, kredi verilip verilmemesi hususunda banka tek karar vericidir.

Vakıflar Bankası tarafından kredilendirilen borç karşılığı tutarlar, borçlu adına kurum hesabına yatırılacaktır. Kredilere, banka tarafından 3-24 ay vadede yüzde 1.48 faiz oranı uygulanacaktır. Borçlar, bankanın tüm şube gişelerinden veya internet kanalıyla ödenebilecektir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber