İki müfettişin incelediği ilçe hakimi aleyhte kararlarıyla biliniyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 01 Ağustos 2009 15:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yasa dışı dinlendim baskıyla ifade alındı

Cumhurbaşkanı Gül'ün yargılanmasına karar veren Hakim Kaçmaz, hakkında soruşturma yürüten müfettişleri şikayet etti. Kaçmaz şikayet dilekçesinde müfettişlerin tanıkları tehdit ettiğini de ileri sürdü.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanmasına karar veren Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, hakkında soruşturma yürüten Adalet Bakanlığı müfettişlerini, HSYK ve Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'na şikayet etti.

Kaçmaz, suç duyurusu dilekçesinde, yıllık iznini kullanırken ikisi başmüfettiş olmak üzere üç müfettişin hakkında inceleme ve soruşturma yapmak üzere Adalet Bakanlığı'nca görevlendirildiğini öğrendiğini söyledi. Bunun üzerine iznine son vererek, görevine başladığını belirten Kaçmaz, telefon dinleme yapılabilecek suçlarla ilgisi bulunmayan bir takım özel telefon görüşmelerinin tanıklara sorulduğunu ileri sürdü. Kaçmaz, ?Dinlenen tanıklara bu görüşmeler varmış imajı yaratılarak, bir takım tehdit ve baskı yöntemleriyle beyanlarının alındığını, bu şekilde hakkımda delil oluşturulmaya çalışıldığını öğrenmiş bulunmaktayım? dedi.

Jammer dinlemeyi önlemedi

Telefon dinlemelere karşı odasına jammer cihazı koyduğu bilinen Kaçmaz'ın, buna rağmen Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na telefonlarının yasadışı yollardan dinlendiği gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Kaçmaz, dilekçesinde, şunları söyledi: ?Hakkımda yürütülen soruşturma esnasında yasadışı sorgu, ifade yöntemleri kullanarak, kanaatimce yasadışı olarak elde edildiği ve daha önce de bu konuda Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunduğum ve hatta dinlenmemi engellemek için bir takım yöntemler kullanarak engellemeye çalıştığım halde telefonlarımı dinleyen, bu görüşmeleri yaptıkları soruşturma sırasında kullanan 3 müfettiş hakkında şikayetçiyim. Haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını, öncelikle ve ivedilikle soruşturmaya yansız, tarafsız ve adil davranabilecek müfettişlerin görevlendirilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.? Kaçmaz, adliyedeki odasına jammer (portatif sinyal kesici cihaz) koymuş ve ?Heyet olarak toplanıp fikir teatisinde bulunuyor ya da karar veriyorsunuz. Kararı imzalamadan basında duyabiliyorsunuz. Biz de önlemimizi böyle aldık? demişti.

OSMAN KAÇMAZ KİM?

Erdoğan'ı 14 kez suçsuz buldu

İÜ Hukuk Fakültesi'nden 1984'te mezun olan 47 yaşındaki Osman Kaçmaz, 2003'te Afyon Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığın'dan, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı. Sincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı da olan Kaçmaz'ın adı, Cumhurbaşkanı Gül'ün Kayıp Trilyon davasında yargılanması gerektiğine karar vermesiyle gündeme geldi. Ankara Başsavcılığı'nca verilen takipsizlik kararlarına yapılan itirazları inceleyen mahkemenin başkanı olan Kaçmaz'ın çok sayıda çarpıcı kararı bulunuyor. Kaçmaz, Başbakan Erdoğan hakkında verilen 14 takipsizlik kararına yapılan itirazları reddetmiş ancak ?Sayın Öcalan? sözünü kullandığı için yapılan soruşturmada verilen takipsizlik kararını kaldırmıştı. Kaçmaz, Başbakan Erdoğan'ın şikayette bulunduğu Tuncay Özkan hakkında Ankara Başsavcılığı'nın verdiği ?takipsizlik? kararını kaldırdı ve Özkan yapılan yargılama sonunda 1 yıl hapis cezası aldı.

Bakanlar lehine de karar verdi

Ergenekon sanığı avukat Kemal Kerinçsiz'in, Başbakan Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin hakkında ?adli yargılamayı etkileme? suçlamasıyla yaptığı suç duyurusuna verilen takipsizliğe yaptığı itirazı reddetti. Kaçmaz, aralarında Gül, Günay, Unakıtan, Çiçek, Çubukçu, Atalay, Aydın, Babacan gibi isimlerin de bulunduğu birçok AKP'li bakan hakkındaki takipsizlik kararlarına yapılan itirazları da reddetti.

Baykal'a fezleke yolunu açtı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, CHP lideri Deniz Baykal'ın kendisine hakaret ettiği iddiasına ilişkin takipsizlik kararına yaptığı itirazı haklı buldu ve Baykal hakkında fezleke hazırlanmasının yolunu açtı.

BU DA ŞIK OLMADI

VATAN Osman Kaçmaz'ın, dokunulmazlığı olan Cumhurbaşkanı için 'şüpheli' diye hüküm kurmasını ve Gül'ün Türkan Saylan'ın cenazesine çiçek göndermemesini 'İkisi de şık olmadı' başlığıyla duyurmuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber