Üniversitede kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı silinmeyecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Ağustos 2009 07:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kayıt silmek kalktı

YÖK'ün taslak çalışmasına göre, üniversitede kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı silinmeyecek, dondurulacak. Öğrenci istediği yıl öğrenimine devam edebilecek. Ancak bu öğrencilerden fazla harç alınacak.

YAKUP BULUT ANKARA

YÖK üniversitelerde öğrencilerin kaydının silinmesi uygulamasını sonlandırmaya hazırlanıyor. YÖK üniversitelerde öğrenci kaydının silinmesini ortadan kaldıracak bir çalışma hazırladı. YÖK Başkanı prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın özel talimatıyla başlatılan çalışmaya göre, kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı silinmeyecek, dondurulacak. Öğrenci aradan ne kadar zaman geçerse geçsin okuluna dönebilecek. Daha önce kaydı dondurulmuş öğrencinin yendien okuluna başvurduğu yıl, fakültesinin öğrenci işlerinde bekletilecek dosyası yeniden aktif hale getirilecek.

FAZLA HARÇ ÖDEYECEK

Taslak çalışmaya göre okuluna ara veren öğrencilerin yeniden kayıt yaptırmaları durumunda diğer öğrencilerden daha fazla harç ödemesi planlanıyor. Okuluna ara veren öğrencilere ne kadarlık bir harç cezası getirileceği henüz netleşmezken, maddi durumu yetersiz öğrencilerin cezalarının devlet tarafından karşılanması da planlanıyor. Yeni uygulamanın hayata geçmesi ile son 25 yılda 12 defa çıkartılan öğrenci aflarına da bir daha gerek kalmayacak. Af bekleyen öğrencilerin TBMM kapılarını aşındırmasına gerek kalmayacak. YÖK'ün 6 aydır hazırlıklarını sürdürdüğü taslak çalışmasının Eylül ayında tamamlanması bekleniyor.

İLK UYGULAMA AÇIK ÖĞRETİM

YÖK'ün yeni kararı çıkmadan, kayıt silme uygulamasını ilk kaldıran üniversite Anadolu Üniversitesi oldu. Anadolu Üniversitesi'nin uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi'nde 2009-2010 öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıtları artık silinmeyecek. Bu fakültede öğrenciler istedikleri yılda yeniden yükseköğretime devam edebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber