Hüseyin Çelik, Başbakan'a başdanışman oldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Ağustos 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik'in de gönlünü aldı

AKP'nin iki yeni grup başkanvekili Suat Kılıç ve İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı oldu. Yeni kabinede yer almayan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlığına getirildi.

AKP, TBMM başkanvekillikleri ve grup başkanvekilliklerine getireceği isimleri belirledi. Buna göre Nevzat Pakdil'in TBMM Başkanvelilliği devam edecek. Eyüp Cenap Gülpınar'ın yerine TBMM Başkanvekiliğine Sadık Yakut getirildi.

AKP'nin boş olan iki grup başkanvekilliği için Erdoğan'ın 'genç, hukukçu ve kadın olma' kriterleri dikkate alındı. Meclis'in genç milletvekillerinden Suat Kılıç AKP Grup Başkanvekili seçildi. Hukukçu kimliğiyle tanınan ve sol kökenden gelen Bahçekapılı da diğer grup başkanvekili olarak atandı.

Kabine revizyonunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan Çelik, Erdoğan'ın başdanışmanlığına getirildi ve bu yolla gönlü alınmaya çalışıldı. Çelik, böylece Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın partideki yerini almış oldu. Hüseyin Çelik'e parti genel merkezinde özel makam odası tahsis edildi.

Ebru TOKTAR ÇEKİÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber