TBMM idare amirliği için vaatte sınır tanımadı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 06 Ağustos 2009 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP grubunda TBMM Divanlık Divanı üyelikleri ve Grup Başkanvekillikleri için seçim yapıldı

Erdoğan AKP Grubu'nu serbest bırakınca, Meclis İdare Amirliği için aday enflasyonu yaşandı. Kılıç ile Bahçekapılı ise grup başkanvekili oldu.

ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, TBMM Başkanlık Divanı katip ve idare amirliği üyelikleri için grubunu serbest bırakması, iktidar grubunda kıran kırana bir mücadelenin yaşanmasına neden oldu. AKP grubu dün boş olan 2 Grup başkanvekilliği ile TBMM Başkanlık Divanı üyelerini seçmek için Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından toplandı. Grupta yapılan seçimlerde AKP'ye düşen 2 TBMM Başkanvekilliği'ne halen bu görevi yürüten Nevzat Pakdil yeniden seçildi. Eyüp Cenap Gülpınar'dan boşalan TBMM Başkanvekilliği koltuğuna da Sadık Yakut oturdu.

Amirlik için 16 aday yarıştı

Sadullah Ergin ve Nihat Ergün'ün bakan olmaları nedeniyle boşalan 2 grup başkanvekilliğine ise, Samsun Milletvekili Suat Kılıç ile İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı seçildi.

Erdoğan'ın grubu serbest bıraktığı TBMM İdare Amirliği ve katip üyelikleri seçimlerinde ise aday enflasyonu yaşandı. Ve idare amirlikleri için 16, katip üyelikler için de 21 aday yarıştı. Bir adayın seçilebilmesi için 170 oy şartı arandığından, seçimlerin sonuçlanması için üç tur oylama yapıldı. Bu da 5 saat sürdü. AKP grubunda yapılan seçimde en çok oyu alan Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Bolu Milletvekili Fatih Metin, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ile Van Milletvekili Gülşen Orhan katip üyeliklere, Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ile Konya Milletvekili Orhan Erdem ise Meclis İdare amirliklerine seçildi. Seçimlerin ardından grup toplantısı bitti.

İdare Amiri seçilmek için vaatte sınır tanımadı

Başbakan Erdoğan'ın grubu serbest bıraktığı TBMM İdare Amirliği ve katip üyelikler için grupta tam anlamıyla aday enflasyonu yaşandı. Talipli sayısının çok olması nedeniyle bazı adaylar, ilginç propaganda yöntemlerine başvurdu. TBMM İdare Amirliği'ne aday AKP Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu da, milletvekillerine maaş zammından, fitness salonuna kadar sınırsız vaatte bulundu. Kaşıkoğlu, broşüründe şu vaatlere yer verdi:

?7 yıldır milletvekiliyim ve hangi sorunlarla boğuştuğumuzu çok iyi biliyorum. Parlamento ve milletvekilliğinin hak ettiği yer ve konuma kavuşması için öncelikli görev TBMM Başkanlık Divanı'na aittir. Divanın aktif olmasını ve sorunların çözümünde etkili rol üstlenmesini, milletvekillerimizin 9 metrekarelik çalışma odalarından çağdaş mekanlara kavuşmasını, yıllardır çıkarılamayan milletvekillerinin ölük haklarını düzenleyen yasanın hayata geçirilmesini, milletvekillerimizin lojmanların iadesi nedeniyle içine düştükleri ikamet ve sosyal tesis ihtiyacının giderilmesini, emekli vekillerimizin emeklilik durumlarının düzeltilmesini ve istikrara kavuşturulmasını, genç yaşta vekil olup şu anda vekil olmayan ve emekli de olamamış arkadaşlarımızın içine düştükleri zor durumdan kurtulmalarını, milletvekillerimize yoğun ve zorlu işlerinde yardımcı olmaları amacıyla mevcuda ek olarak 1'er adet daha danışman kadrosunun tahsis edilmesini, Meclisimizin demokratik sistemdeki ağırlığına paralel olarak milletvekillerimizin istirahat ve dinlenmelerine elverişli sosyal tesisler yapılmasını, milletvekillerimizin sağlıklı yaşam için ihtiyaç duydukları fitness ve spor merkezlerinin hizmete sunulmasını arzu ediyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber