Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2009 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak ve Bartın çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarıda'', bugün saat 17.00-23.00 saatleri arasında Zonguldak ve Bartın çevrelerinde gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

Uyarıda, yetkililerin ve vatandaşların ani sel, su baskını ve yıldırıma karşı tedbirli olmaları istendi.

Türkiye'nin doğusunda haftanın en sıcak günü yaşanırken, bugün batıda sıcaklık ortalama değerlere doğru inişe geçti. Hafta sonu kuzey kesimlerde serinleme olacak.

İSTANBUL - Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da bulutlar artıyor, sıcaklık gün gün biraz düşecek, hafta sonu yağmur olasılığı var. Ankara'da sıcaklık bugün de çok yüksek, 36 derece, başkent yarın serinlemeye başlıyor. İzmir bulutlandı, başta Bergama ve iç kesimlerde yağmur görülebilir. Bursa yağışlı, Adana yarın daha bulutlu olacak.

Marmara'da sıcaklıklar ortalama değerine iniyor, rüzgar artık daha sert, bulutlar arttı, bu akşam Bursa, Bilecik ve Sakarya'da yağmur olacak. hafta sonu 28-30 derecelerde ve bulutlu geçecek.

İç Anadolu'da haftanın en sıcak günü, bugün ısı çarpmalarına dikkat, sıcaklık Konya'dan, Kayseri'ye 35 dereceye çıkıyor. Ancak yarın ve hafta sonu dereceler yine düşecek.

Ege'de rüzgar yaz başından bu yana hiç olmadığı kadar zayıf esiyor, hava çok bunaltıcı. Bugün nem de arttı, hava kapanıyor, Ege Denizi'nden gelen bulutlar akşam Manisa, Kütahya, Uşak, Afyon çevresine yağmur getirecek. Yarın ise yağış yok.

Akdeniz kıyılarında lodosa dönen rüzgar denizden nem taşıyarak bunaltıcı bir hava yaratıyor. Güney sahillerinde hissedilen sıcaklık 45 dereceyi bulabilir. Güneydoğu bugün çok daha sıcak, Diyarbakır 41, Şanlıurfa 43 derece.

Doğu Anadolu'da yağış kesildi, sıcak hava bugün daha etkili; Erzurum 30 derece, Malatya ise 39 dereceye yaklaşıyor.

Doğu Karadeniz'de de sıcaklık yüksek nem ile beraber 38 derece hissediliyor. 11 ile 16 saatleri arasında dışrıda fazla kalınmamalı. Batı Karadeniz'de ise bu akşam yağmur başlayacak, gece daha kuvvetli yağabilir. Hafta sonu kapalı geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber