Sağlıkta lisans tamamlama hakkı başvuruları alınıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ağustos 2009 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, lisans tamamlama hakkı tanınan sağlık çalışanlarının ön başvurularını Ağustos ayı içinde alacak.

Sağlık-Sen, 2009-2010 eğitim öğretim döneminde lisans tamamlama programı başlayacak olan ebe, hemşire, sağlık memuru ve sağlık eğitim enstitüsü mezunlarının ön başvurularının Ağustos ayı sonuna kadar alınacağını bildirdi.

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan protokol çerçevesinde ön lisans mezunu hemşire ve sağlık memurları için Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde, Ebeler için Erzurum Atatürk Üniversitesinde, Sağlık Eğitim Enstitüsü Mezunları için ise Malatya İnönü Üniversitesinde, lisans tamamlama programı açılacağı belirtildi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı Ağustos sonuna kadar bakanlığın www.saglik.gov.tr adresine ön başvurularını yapanlara ait listeyi ilgili üniversitelere gönderecek. Ön lisans mezunu Hemşire, ebe ve sağlık memurlarına, 2 yıl sürecek olan lisans tamamlama programını tamamlamak için 4 yıl süre verilecek. Sağlık Eğitim Enstitülerinden mezunlarına ise 1 yıllık lisans tamamlama programını tamamlaması için 2 yıl süre tanınacak.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, lisans tamamlama hakkının sendika olarak önemle üzerinde durdukları bir konu olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

?Yıllardır Anadolu Üniversitesinin program açması beklendi. Biz YÖK'e bağlı diğer üniversitelerin değerlendirilebileceğini düşünerek Bakanlığa teklifimizi sunduk. Lisans tamamlama programı sadece ebe, hemşire, sağlık memuru ve sağlık eğitim enstitü mezunları ile sınırlı kalsa da gelinen aşamayı önemli sayıyoruz. Toplu görüşme taleplerimizin içinde de yer alan lisans tamamlama hakkının tüm sağlık çalışanlarına tanınması için çabalarımız devam edecektir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber