Van'da Eğitim Sen üyesi 4 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2009 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, merkez ve Erciş ilçesinde 4 Eğitim-Sen yöneticisini gözaltına aldı.

Eğitim-Sen Van Şubesi, basın açıklaması yaparak, gözaltıları kınadı.

Şube Başkanı Lezgin Botan, sendikalarına yönelik yapılan saldırıların amacına ulaşamayacağını belirterek, gözaltına alınanların en kısa sürede serbest bırakılmasını istedi.

Botan, Eğitim-Sen yönetiminde bulunan Yakup Sekin, Hasan Yiğit, Mehmet Taha Minas ile Ahmet Salgın'ın hiç bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındığını iddia etti.

Gözaltıların KESK'e yönelik saldırıların devamı olduğunu ileri süren Botan, "Kürt sorununun demokratik yollarla çözümüne ilişkin tartışmaların ve çözüm arayışlarının yaşandığı bir süreçte bu tür provokatif amaçlı baskı ve gözaltılar bizi kaygılandırıyor. Arkadaşlarımız evlerinden apar topar gözaltına alınarak toplum nezdinde küçük düşürülüp mağdur edilmektedirler. Toplumsal barışın sağlanması için adımların atıldığı bir süreçte yapılan bu hukuksuzluğa son verilmesini ve arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber