Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2009 sınav sonuçları ile memur alamaz

KPSS'de en sık yaşanan sorunlardan birisi "hangi KPSS puanalarının kullanılacağına" ilişkin yapılan belirlemelerdir. 30 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede, bu çerçevede yaşanan sorunlar için önemli bir değişiklik yapılmıştır. Buna göre (B) grubu kadro niteliği taşıyan kadrolar için merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan puanın kullanılması gerekmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2009 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere, askeri kurumlar, ÖSYM tarafından yürütülen merkezi memur yerletirmesi dışında personel alan kurumlardandır. Yani bu kurumlar da, memur alrken KPSS puanını kullanmakta ama işlemleri kendileri yürütmektedirler. Ayrıca yazılı ve sözlü sınav uygulamaktadırlar.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının sivil memur alım ilanı 10 Ağustos 2009 tarihi itibariyle memurlar.netin ilan servisinde yer almıştır. Ancak ilana göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2008'e ek olarak 2009 sınav sonuçlarını da kullanacaktır.

Oysaki 30 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre, bu konudaki belirsizlikler kaldırılmış ve sadece A grubu kadro niteliği taşıyan personel alımları için yani müfettiş, uzman, denetmen yardımcılığı için 2009 KPSS sınav sonuçları kullanılabilecektir. Daha önce de belirtildiği üzere 2009 KPSS sınav sonuçları sadece müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile öğretmen alımlarında kullanılabilmektedir.

A grubu kadro niteliği taşımayan diğer tüm personel alımlarında "merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan KPSS sonuçları ve puanları" kullanılmalıdır. Yani sadece 2008 KPSS sınav sonuçları kullanılacaktır.

İlgili düzenleme şu şekildedir:

"Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kamu kurum ve kuruluşlarının personel istihdamında geçerliliği devam eden KPSS sonuçları kullanılır. Bu şekilde istihdam edilecek personelden (A) grubu kadro niteliği taşıyanlar bu Yönetmelikte (A) grubu kadrolara atanacakların seçimine ilişkin hükümlere göre belirlenen adaylar arasından, (B) grubu kadro niteliği taşıyanlar ise merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan KPSS sonuçları ve puanları esas alınarak belirlenen adaylar arasından bu kurumların tabi olduğu mevzuat hükümleri çerçevesinde atanır.?

Bu düzenleme göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ilan metnini düzeltmesi ve sadece 2008 KPSS sınav sonuçlarını esas alması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber