Bayburt Vali yardımcısına Japon gelin

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Ağustos 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Funda YÜKSEL

Bayburt Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, 6 yıllık Japon kız arkadaşı Emiko ile Kırıkkale'de düzenlenen düğünde hayatını birleştirdi.

Genç çiftin nikahını Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz kıydı. Gazioğlu Düğün Salonu'nda Türk örf ve adetlerine göre yapılan düğün törenine kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Vali Yardımcısı damat Erdoğan Temizyürek, gelin Emiko ile tanışma hikayelerini şöyle anlattı:

" Emiko ile 6 yıllık bir arkadaşlığımız var. İngiltere'de üniversitede tanıştık. Sürekli olarak Türkiye ile Japonya arasında gidip geldik ve arkadaşlığımızı mutlu son ile noktaladık. Her ikimizde son derece mutluyuz. Japonya'da ailesinin isteği doğrultusunda düğün yaptık. Örf ve adetlere göre Türkiye'de de yine örf ve adetlerimize göre düğün yapıyoruz. Japonya'nın da bize yakın örf ve adetleri var."

Japon gelin Emiko ise "Çok mutluyum. Türk ve Japon adetlerine uyum sağladım" diye konuştu. Genç çiftin nikah şahitliğini ise eski ANAP Kırıkkale Milletvekili Nihat Gökbulut ve Ersin Tayfur yaptı. Gökbulut, evlenme cüzdanını geline verirken, nikah sırasında Japon gelin Emiko, damadın ayağına basmayı unutmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber