Üniversiteli kuryeler, milyon dolarlık uyuşturucu ile yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2009 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonlarının klasik adreslerinden biri haline gelen Atatürk Havalimanı, bu kez milyon dolarlık uyuşturucu sevkıyatı operasyonuna sahne oldu. Valizlerindeki milyonlarca dolar değerindeki "metamfetamin" maddesiyle yakalanan 3 zanlının uluslararası ilişkiler bölümü mezunu olmaları polisi şaşırttı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü son dönemdeki en dikkat çeken operasyonlarından birini yine Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirdi. İstihbari bilgilerden yola çıkan narkotik timleri İran'dan Türkiye'ye gelerek aktarmalı olarak Uzakdoğu ülkelerine gitmek isteyen 3 kişiyi tespit etti. Havalimanı güvenliğini ve polisi alarma geçiren tespitin ardından İran'dan gelen uçağın yolcularından 3 kişi gözaltına alındı. Üst aramaları yapılan yolcuların kimlik ve pasaport kontrollerinin ardından alındıkları özel bir bölümde sorguları yapıldı. Bu sırada şüphelilerin valizleri de didik didik aranarak uyuşturucu incelemesi yapıldı. Yapılan aramalar kısa sürede sonuç verdi. Gizli bölümlere zulalanmış olarak valizlerden 21 kilo metamfetamin ele geçirildi. Bu maddenin bir defada ele geçirilen en büyük miktarlardan biri olduğu belirlendi. Katı halde bulunan ve piyasa değerinin 5. 5 Milyon dolar olduğu belirlenen uyuşturucunun, eritildikten sonra şırınga ile vücuda enjekte edilerek kullanıldığı belirtildi. Türkiye'de kullanım oranın çok düşük olduğunu belirten yetkililer özellikle Amerika'da yaygın olarak kullanılan uyuşturucunun kokainden çok daha etkili ve tehlikeli olduğunu belertti.

Metamfetamin maddesiyle ilgili gözaltına alınan Ali T. Emat B. ve Javat G.' ilk ifadelerinin ardından Narkotik Şube'ye götürüldü. Soruşturma kapsamında uyuşturucu ile ilgisi olabilecek başka şüphelilerin olabileceği konusunun araştırıldığı kaydedildi. Emniyette ifadeleri yeniden alınan şüpheliler polis memurlarını bir kez daha hayrete düşürdü. İfadelerinde İran'da uluslararası ilişkiler bölümü mezunu olduklarını dile getiren şüpheliler, uyuşturucuyu valizlerine kimin koyduğunu bilmediklerini savundu. Uyuşturucu ile seyahat ettiklerinin farkında olmadıklarını iddia eden şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber