Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 13 Ağustos 2009 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde yağışlar artık kesildi, hava açıyor. Yarından itibaren sıcaklık yine çok yükselecek. Hafta sonu tüm bölgelerde güneş ve ısı çarpması riskine karşı yine tedbirli olunmalı.

- İstanbul'da serinleyen hava gün gün ısınıyor, cumadan itibaren sıcaklık ve havanın bunaltıcılığı yine çok yükselecek. Ankara'da sıcaklık üç gün içinde 35 dereceye yaklaşacak. İzmir'de rüzgar artık hafifliyor, sıcak ve bunaltıcı günler yarın yeniden başlayacak. Bursa ve Adana güneşli.

Marmara'da gökyüzü önümüzdeki günler boyunca az bulutlu, serinleyen sabah ve geceler yine sıcak geçmeye başlayacak. Hafta sonu 35 dereceler bekleniyor.

İç Anadolu'da hava yeniden ısınıyor. Sıcaklık cumadan itibaren yine yüksek olacak. Hafta sonu Eskişehir-Konya arası 35 dereceye yaklaşacak. Gökyüzü az bulutlu.

Ege kıyılarında rüzgar hızını azaltıyor. Yarından itibaren hızlı sıcaklık artışı ve zayıf rüzgar bunaltıcı günleri geri getirecek. Hafta sonu ısı çarpması riskine dikkat: gölgedeki sıcaklık Muğla'da 38, Aydın'da 40 dereceye çıkacak.

Akdeniz'de rüzgarın tekrar güneye dönmesiyle nem ve bunaltıcılık gün gün daha da artacak. Lodosun taşıdığı nemle bugün Antalya-Burdur arası bulutlanabilir, kısa süreli yağmur olabilir. Güneydoğu hafta sonu yine 40 derece.

Doğu Anadolu'da kesilen yağışlar yerini az bulutlu havaya bıraktı, sıcaklık hızlı artışla hafta sonu Erzurum'da 30, Malatya'da 40 dereceye yaklaşacak.

Karadeniz bugünlerde en fazla serinleyen bölge ama yağışlar Rize ve Artvin'de dahi artık kesiliyor, önümüzdeki günler hep az bulutlu olacak. Hafta sonu sıcaklıkta hissedilir artış yaşanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber