Garip itfaiyeci alım ilanları

Daha önce de belirtildiği üzere Danıştay, belediyelerin zabıta memuru alım ilanlarını durdurmuştur. Ancak itfaiyeci alımı için henüz verilmiş bir karar bulunmamaktadır. İtfaiyeci alımı çok bir açık şekilde hukuka aykırı olmasına rağmen bu konuda verilmiş bir mahkeme kararı olmadığı garip garip ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Kütahya Şaphane Belediyesinin İtfaiye Eri Alım İlanı bu garip ilanlardan birisidir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ağustos 2009 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya Şaphane Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı 15 Temmuz'da memurlar.net'in ilan servisinde yer almıştır.

HALA NOTER ONAYLI BELGE İSTENİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer geçtiğimiz haftalarda kameraların karşısına geçip Devletin bir çok belgede aranan noter onayı şartını kaldırdığını belirtti. Ancak söz konusu belediye alım ilanında yine adaylardan noter onaylı KPSS sonuç belgesi istenmektedir. Oysaki çok daha kolay bir şekilde, aslını ibraz eden adayların belgelerinin bir örneğini kurum kabul edebilirdi. Yine bazı belgeler için ilgili kurumların onaylı sureti istenmektedir.

69 PUAN ALMIŞ OLMAK

Belediye ilanında en dikkate değer bölüm ise aranan KPSS şartıdır. İlana göre "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş ve en az 69 puan ve üzeri almış olmak" şartına haiz olanlar başvurabilecektir.

Afyonkarahisar Eber Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanında "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş KPSSP93 türünden en az 57 puan almış olmak." şartına haiz olanların başvurmasına imkan tanınmıştır.

Bedliyelere itfaiyeci alma hakkını tanıyan İçişleri Bakanlığının, hakkın hizmet gerekleri doğrultusunda nasıl kullanıldığını görmnesi açısından sadece bu puan şartı bölümüne bakması yeterlidir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber