16 Ağustos 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2009 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te Eskipazar Kaymakamlığı ile Eskipazar Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

2- Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in AA'ya demeci:

- "Yapılardaki hatalarla ilgili kamu görevlisinden mühendise, müteahhide kadar sorumlular hakkında meslekten men'e varan çok ciddi müeyyideler getireceğiz."

- "Denetimde, planlamadan, yapı kullanıma açılıncaya kadar tüm süreci kapsayan yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz."

- "(17 Ağustos depreminde orta hasar gören ancak onarımı halen tamamlanmamış binalar) Çözüm için yeni bir model üzerinde çalışıyoruz."

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:

- "Katar ile LNG tedariki konusunda görüşmelerde bulunacağız."

- "Mutabık kalınması durumunda ilk etapta yaklaşık 4 milyar metreküp civarında LNG bağlantısı için iyiniyet protokolü imzalanabilir."

- "Suriye'ye yapacağımız ziyaret kapsamında elektrik, doğal gaz ve su konularında görüşmeler yapacağız."

4- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde Hacıbektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri'ne katılacak.

5- Siyasi partilerden...

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Isparta'da Pınargözü Kültür Şenlikleri'ne katılıyor.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İzmir il kongresinde konuşacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul il kongresine katılacak.

6- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

7- Küçükçekmece Gölü kıyılarında yapılan yüzey araştırmalarında kalıntılarına rastlanan antik Bathonea kentinin ortaya çıkarılması amacıyla kazı çalışmaları başlatılacak.

8- Marmara depreminin 10. yılı...

- Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin üzerinden 10 yıl geçti.

- Resmi verilere göre 17 bin 480 kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından yaralar sarılıp, kentler yeniden kurulurken, hasarlı binalarla ilgili sorunlar tam anlamıyla çözülemedi.

- Yalova'da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı 4 bina bulunurken, depremin ardından yapılan kalıcı konut bölgelerindeki doluluk oranı yüzde 70'ler düzeyinde.

- Sakarya'da, yaklaşık 4 bin kişinin öldüğü, 30 bini aşkın ev ve işyerinin yıkıldığı depremin üzerinden 10 yıl geçmesine karşın, 1662 daire halen onarılmayı bekliyor.

- Düzce'de 270 kişinin yaşamını yitirdiği, 1157 kişinin de yaralandığı depremin ardından, yaşam prefabriklerde hala sürüyor.

9- Marmara depreminin 10. yılına taşınan acılar...

- Depremde 3 çocuğundan 2'sini yitiren, 39'undan sonra yeniden çocuk yapmaya karar verip down sendromlu çocuk doğuran Kurşun, ölen kızının enkazdan çıkardığı eşyalarını koklayarak özlem gideren Akgül, o günün acılarını 10 yıldır yaşıyor.

- Depremde 2 kızı ölen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Şeker: "17 Ağustos bize çok şeyi öğretti, bir daha o acıları yaşamamak ve yaşatmamak için bu kenti yeniliyoruz"

- Depremde ölen oğlunun cenazesini 3,5 yıl sonra kimsesizler mezarlığında bulan depremzede anne yaşadıklarını kitaplaştırdı.

- Eski ABD Başkanı Clinton'un burnunu sıkması sonucu dünya kamuoyunun tanıdığı "Erkan bebek", aradan geçen 10 yılda büyüyerek tanıdığı Clinton ve ailesini sünnetine çağırmayı planlıyor.

10- İstihdam projeleri yaşama geçiyor.

- İş-Kur, krizden etkilenenlere yeni iş kapıları açmak için, istihdam paketi kapsamındaki projelere hız verdi.

- Bu çerçevede, meslek edindirme, kamu yararına çalışma ve kendi işini kurma programlarına, 81 ilde yoğun bir biçimde devam ediliyor.

- İstihdamda dezavantajlı grup olarak tanımlanan kadınlar için 17 milyon avroluk bir hibe planı uygulanacak.

11- 12. Dünya Atletizm Şampiyonası, Almanya'nın başkenti Berlin'de sürüyor.

- Şampiyonanın 2. gününde, bayanlar 800 metre elemelerinde Yeliz Kurt piste çıkacak.

12- Turkcell Süper Lig'e 5 karşılaşmayla devam edilecek.

- Fenerbahçe ile Sivasspor, İstanbul FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

13- A Milli Erkek Basketbol Takımı, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen GameOn Turnuvası'nda 3. ve son maçını Polonya ile yapacak.

14- 23. Avrupa Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası, Litvanya'nın Kaunas kentinde sona eriyor.

- Türkiye, son maçında Fransa ile yedincilik için mücadele edecek.

15- 61. Uluslararası American Express TED Open Tenis Turnuvası, İstanbul TED Kulübü Kortları'nda tekler finaliyle tamamlanıyor.

16- Uluslararası ISPOLO Sutopu Turnuvası, İstanbul Ataköy Açık Yüzme Havuzu'nda sona erecek.

- Türkiye, turnuvanın 4. ve son gününde Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.

17- Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası Ankara'da bitiyor.

18- Futbolda 41. Ege Dostluk Kupası sona eriyor.

- TSYD İzmir Şubesi'nin düzenlediği turnuvada, Atatürk Stadı'ndaki final müsabakasında Altay ile Karşıyaka, üçüncülük mücadelesinde ise Bucaspor ile Çanakkale Dardanelspor karşılaşacak.

19- Beşiktaş ile Antalyaspor, ligde yarın 29. maça çıkıyor.

- İki takım arasında bugüne dek yapılan maçlarda Beşiktaş 18, Antalyaspor ise 3 galibiyet alırken, 7 maç da berabere sonuçlandı.

- Siyah-beyazlılar, ev sahibi takım sıfatıyla yaptığı maçlarda rakibi karşısında 11 galibiyet, 1 yenilgi, 2 de beraberlik aldı.

- Beşiktaş, Antalyaspor karşısında son 12 lig maçında yenilgi yüzü görmedi.

- Cezası nedeniyle Antalyaspor maçını seyircisinden yoksun oynayacak siyah-beyazlılar, son dönemde BJK İnönü Stadı'nda seyircisiz yaptığı 9 resmi maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber