Emekli askerler OYAK'a rakip oldu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Ağustos 2009 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Yardımlaşma Sandığı satılınca Emekli Subaylar Derneği, şirket kurup ticarete başladı. TESUD A.Ş. birçok alanda faaliyet gösteriyor

Ordu Yardımlaşma Sandığı olarak bilinen bankacılıktan, alışveriş zincirine kadar pek çok alanda faaliyet gösteren OYAK'ın iştiraklerinin tek tek satılmasının ardından, emekli askerler şimdi de TESUD (Türkiye Emekli Subaylar Derneği) aracılığıyla yatırım yapmaya başladı. 42 bin üyesi bulunan TESUD'un kurduğu şirket, gıda, eğitim, turizm, inşaat alanlarında faaliyet başladı.

TOKİ GİBİ ?UCUZ EV' SAHİBİ YAPIYOR

TESUD A.Ş., üyelerini ucuz konut sahibi yapmak için Global İnşaat'la işbirliği yaptı. Kuşadası'nın Davutlar-Soğucak mevkiinde 140 dubleks villadan oluşan, Ege Birlik Sitesi'nde villa yapımı ve satışı başladı. 80 metrekarelik bağ evi olarak inşa edilen konutlar öncelikli olarak üyelere satılıyor.

MEHMETÇİK ÜNİVERSİTESİ DE KURACAK

TESUD'un hedeflerinden biri de üniversite kurmak. 2015 Stratejik Planı'da yeralan üniversite ?subaylara akademik kariyer ve öğretim üyeliği şansı, çocuklarına istihdam, torunlarına çağdaş eğitim olanağı? sloganıyla hayata geçirilecek.

SAVUNMA SANAYİ DANIŞMANLIĞI

Şirketin diğer projeleri şöyle: Ege'de yazlık yapım ve satış, Turizm, Madeni Atık Yağ ile Hurda alımı, Uzaktan Eğitim, Tercüme, Dergi Basımı ve Reklam, Güvenlik Ürünleri, Termal Devre Mülk Satışı, Temizlik Ürünleri, Sigorta, Gıda, Araç Muayene ve Bakım, Savunma Sanayi Danışmanlığı, Dershane.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber