Harç zamlarını protesto eden öğrenciler oturma eylemi yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2009 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite harç ücretlerine yapılan yüzde 8'lik zammı protesto eden bir grup öğrenci Beyoğlu Tünel önünden Taksim Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında oturma eylemi de yapan öğrenciler harçlara yapılan zamların geri çekilmesini istedi.

Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç Sen) üyesi yaklaşık 200 kişilik grup İstiklal Caddesi Tünel girişinde toplanarak Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. 'Yüzde 500 zammı geri çektirdik, yüzde 8 harç zammını da geri çektireceğiz' yazılı pankartla yola çıkan öğrenciler sloganlar atarak Galatasaray Meydanı'na geldi. Bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler daha sonra yeniden yürüyüşe geçti. Yol boyunca ara ara oturma eylemi yapan öğrenciler ardından Taksim Meydanı'ndan toplandı.

Basın açıklamasını okuyan Genç-Sen üyesi Özge Akman, harçlara yapılmak istenen zamlar için her platformda tepkilerini dile getirdiklerini söyledi. Akman, Üniversite rektörleri ve YÖK ile defalarca görüşme yaparak öğrencilerin desteği olmadan bu gibi kararların alınamayacağını ilettiklerini söyledi. YÖK'ün 'öğrenciler olamadan yapmaya çalıştığı çalıştayı basarak seslerini duyurduklarını savunan Akman, Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında Ankara'da yaptıkları gösteri nedeniyle bazı arkadaşlarını gözaltına alındığını söyledi. Üniversite harçlarına yapılmak istenen yüzde 8'lik zammın zulüm olduğunu savunan Akman, işçilere yüzde 3, emeklilere yüzde 1.83 maaş zammı yapıldığı ortamda harç zamlarının normal karşılanamayacağını savundu. Açıklama sırasında göstericilerin 'asla yalnız yürümeyeceksin' şeklinde slogan atmaları dikkat çekti.

Gösteriye katılan öğrenci velilerinden Cihan Öztürk ise öğrencilerin harçların yapılan zamların yüksek olduğunu savunarak milletvekillerini zamlara karşı durmaya çağırdı. Basın açıklamasını ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber