Vali eşinin yardım şovuna bakan tepkisi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Ağustos 2009 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Valisi Ali Kaban'ın eşinin yardım yaptığı kişilerin listesinin valilik internet sitesinde yayınlamasına bakan tepkisi. Devlet Bakanı Yazıcı, 'Böyle bir uygulama olmaz. Çok yanlış. Konuyu araştırıp kendisiyle görüşeceğim' dedi

Cami tuvaletlerindeki pisuvarları 'caiz değil' diye kaldırtan Ordu Valisi Ali Kaban'ın eşinin il genelinde yaptığı yardımların valiliğin resmi internet sitesinde yayınlanması Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın da tepkisine yol açtı.

Yazıcı, kendisine bağlı olan Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunduğunu belirterek şunları söyledi: 'Yardım kutsaldır. Yardım yapılan kişilerin deşifre edilmesi kabul edilemez. Valilik internet sitesinde yardım yapılan kişilerin kimliklerinin açıklanmasını doğru bulmuyorum. Konuyu araştıracağım. Böyle bir uygulama kabul edilemez. Vali ile de görüşeceğim. Devletin parası ile yapılan yardımların eşine mal edilip bunun da internet sitesinde yayınlanması çok yanlış.'

KİMLİK BİLGİSİ YAYINLANMAZ

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü bünyesinde Türkiye'nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine devletin elini uzattığını belirten Yazıcı, 'Devletimiz yoksul, ihtiyaç sahibi her vatandaşımıza yardım elini uzatıyor. Yardım yapılan kişilerin kimlik bilgilerinin listelerinin yayınlanması hiçbir şekilde mümkün olamaz' dedi.

'Neriman Kaban'ın yardım listesi' halen valilik sitesinde yer alıyor. Vali Ali Kaban ise sessizliğini koruyor. Kaban, 5 bin TL'lik kombine bilet almasına rağmen Orduspor'un sezon açılışına dahi katılmadı.

Mustafa TÜRKYILMAZ / ORDU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber